Mimmi Rosendahl

Semester på Ven

Hej!

Nu har bloggen tagit lite semester, och jag likaså. Jag är nere i Skåne nu och hälsar på min pojkvän och hans familj. De håller på att bygga hus på Ven, en jättemysig ö som ligger utanför Landskrona, och där har vi varit och grillat, cyklat runt och fikat. Jag är helst såld. En del av mig vill bara strunta i allt vad sång, jobb och måsten heter,- och köpa ett pyttelitet hus i tegel där med klätterrosor, bara äta ekologiskt och närodlat (från trädgården), ha en häst och två söta barn som springer runt i trädgården medan man själv står i solen och målar om någon gammal möbel. Vilken idyll! Men, istället har jag hundra andra saker på gång i livet, och dessutom lyser sommaren med sin frånvaro! När jag och J precis hade dukat upp bordet utomhus för att äta gick solen i moln och värsta skyfallet vräkte över oss, så vi fick äta inne. Dagen därpå sken dock solen, och blåsten till trots stack vi ut på en cykeltur. Mysigt! Vi tittade på Sankt Ibbs kyrka, som är en liten medeltidskyrka som ligger högst upp i en backe, med en helt fantastisk utsikt över havet. Därefter tog vi en fika. Jag åt den mest gudomliga kladdkakan på länge, som dessutom hade vit chokladmousse på toppen. Mycket socker, men ibland får man ju tillåta sig!

Förutom att turista på Ven har jag även shoppat vintage i Helsingborg, besökt ett gammalt krukmakeri med anor från 1800-talet samt provsmakat tomater på Tomatens hus.

Här blir jag kvar i en vecka till, innan vardagen drar igång igen, så jag ska passa på att njuta! Det kan bli ganska glest med inläggen här, men misströsta inte, jag laddar batterierna och suger åt mig inspiration för att ha massor med kul att skriva om i höst!

slider1-1_0SE_LLA_13327

imageimage

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *