Mimmi Rosendahl

Letar monolog

Nu har jag gått igenom hela min pärm som är full med material. Jag har tre hela pjäser, men hittar ingen monolog där som är tillräckligt lång. Sedan har jag massor med bitar ur pjäser, sidor med jättebra monologer, men jag vet inte vilka pjäser det är! Det är sådant som jag fått på teaterlektioner för övnings skull, men aldrig hela manus. Som den pluggis jag är vill jag gärna läsa hela manuset innan jag sätter mig in i en monolog. Jag vill förstå hela sammanhanget. Så detta var ju typiskt, eftersom jag åker till Skåne imorgon, och ville effektivisera min tid genom att läsa manus på resan. Förhoppningsvis finns det några bra bibliotek där jag kan leta…

Jag vill helst ha en monolog som skiftar mycket mellan djupa känslor och uttryck, som är fysisk, och inte bara berättande. Gärna en kvinna i min egen ålder, som jag relatera till. Är det någon där ute i cyberspace som sitter på en superbra monolog eller pjäs, lämna en kommentar! Alla tips tas tacksamt emot. Det jag ska ha monologen till är auditions till skolor i vår, dock blir det mycket leta och öva nu. Bara för att jag hittar en som passar jättebra nu, betyder det inte att det är den jag tar med till audition. Men man vet aldrig!

Utdrag ur "Kaos är granne med Gud" av Lars Norén

Utdrag ur ”Kaos är granne med Gud” av Lars Norén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *