Mimmi Rosendahl

Rep inför högmässa

Hej på er,

Nu har det blivit glest mellan inläggen här och det beror främst på att jag inte haft någon inspiration till att skriva senaste tiden. Min farmor som har varit sjuk i några år gick nämligen bort för drygt två veckor sedan. Det har varit tungt, och att skriva här har inte legat högst på min prioriteringslista. Övat sång har jag däremot gjort en hel del, för jag ska sjunga ”Gabriellas sång” ( ur filmen Så som i himmelen ) på begravningen. Hon ville att jag skulle sjunga den, och hennes sista vilja är min lag. Därför ska jag göra det så perfekt jag bara kan…

Vare sig man vill eller inte går ju livet vidare, och jag håller min farmor kär i hjärtat. Jag vet att jag kommer att få träffa henne igen, när det är dags. Hon hade velat att jag skulle fortsätta mitt liv med allt jag gör och inte gräva ned mig. Därför skriver jag igen.

Idag har jag repat tillsammans med kantorn i Nynäshamns kyrka. Nästa söndag ska jag sjunga på högmässan. Det blir ”Ave verum corpus” av Jean Langlais, på franska, en väldigt spännande sång med lite roliga harmonier, hyfsat modern musik. Sedan en psaltarpsalm och till sist min favoritpsalm under nattvarden, ”Vi reser ett tecken”. Den minns jag att vi sjöng jätteofta under konfirmationen och alla klämde i så mycket på den för den är så mäktig, med moderna tongångar. Det blir kul att få sjunga den igen, dock lite mer finstämt denna gång.

Det är alltså mycket på G nu med alla sångjobb. Samma dag som högmässan är ska jag sjunga på ett dop. Det gäller att hålla koll på allting! Därför har jag fixat en helt ny pärm där jag kan samla alla noter till bröllop, dop, begravningar, och sakralt. Skönt att ha allting på ett ställe och snabbt kunna ta fram när det behövs!

2015-08-27 13.40.37

2015-08-27 13.44.53

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *