Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Snyggaste nyårsnaglarna!

Tema nyår fortsätter! Snyggaste naglarna på nyår innehåller så klart glitter de med!

Lättast är förstås att måla naglarna i önskad färg och därefter lägga ett lager med glitterlack ovanpå. En annan variant som kräver lite mer pyssel, men är enkelt ändå är “ombre”-naglar.

Varianterna på hur man kan göra dessa är många och nedan är bara ett sätt man kan göra det på. Det är bara att låta fantasin flöda.

 

How to:

Du behöver ett nudigt eller benvitt lack samt ytterligare två lack som går lite ton i ton. Eller tre färgade lack ton i ton. Till exempel ett  ljust rosa lack och ett mörkt rosa lack, eller ett grått lack och ett svart lack, eller ett ljust lila lack och ett mörkt lila lack. Ni fattar. Ni behöver ett glitterlack samt en makeup svamp. Ha gärna en tops och remover till hands om ni råkar måla utanför, eller en removerpenna.

1) Börja med att måla naglarna med den färg du vill ha på längs ner mot månen. Nudigt/benvitt eller om du valt att ha tre lack ton i ton, den du vill ska utgöra basen, lämpligast är det ljusaste av de tre som du valt.

Låt torka ordentligt.

2) Dags för makeupsvampen – ta det ljusare lacket av de färgade lacken (eller en nyans mörkare än basen om du valt tre ton i ton) och måla på ett tunt lager på svampens ena hörn (lättare att styra vart färgen hamnar på nageln tycker jag). Dutta sedan från den fria randen och ner mot månen men stanna när du kommit till hälften av nageln. Upprepa tills du fått önskad färg. Var noga med att det inte blir någon skarp kant. I så fall har du haft för mycket färg på svampen.

Låt torka.

3) Upprepa steg 2 med den mörkaste färgen men gå inte hela vägen ner till halva nageln utan håll dig vid den fria randen och kanske lite längre ner beroende på vad du tycker är snyggast.

Låt torka.

4) Städa naglarna med remover och tops om du råkat hamna lite utanför nageln.

5) Glitter dags! Har du valt ett lack, upprepa steg 2 men nu med glitter. Låt det bli som mest glitter vid den fria randen.

Låt torka

6) Överlack på hela nageln

Låt torka – KLART!!

Inspobilder från nätet:

67342956898765447_3z9qHAU7_c Skärmavbild 2013-12-29 kl. 16.54.14 nails

 

 

 

 

Comments are closed