Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Makeuptrender vinter 2013-2014

Har kikat lite på vinterns visningarna för att se mönstret i makeuperna. Det varierar friskt men man kan ändå se några saker som är gemensamma för flera märken.

 

Skin, skin, skin

“No makeup”. “Naturella looken”. “Osminkad”

Bygger på en perfekt bas, och det har lagts mycket tid på att få den perfekta basen som ser osminkad och fräsch ut.

How to get the look:

Tillför mycket fukt till den hud, behövs särskilt nu när det börjar bli vinter. Använd gärna fuktserum och en ansiktskräm som tillför mycket fukt. Självklart anpassad för din hudtyp. På så sätt ser du till att du har alla förutsättningar för att få en grund som du kan bygga vidare på och skapa den sammetslena finishen som vi är ute efter i den här trenden.

Välj foundation med omsorg. Välj en som är anpassad för din hudtyp och din hudfärg och fixera genom att bara “dusta” över lite puder. Med “dusta” menar jag att bara svepa över lätt, lätt med en puderborste snarare än att pressa in pudret med en puff till exempel.

En bild från Stella McCartneys visning vinter 2013-2014 får statuera exempel:

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 19.33.49

 

Futurism

Andra visningar visade eyeliners som i sig inte är något nytt, inte heller att man gjort dem lite mer avantgarde och futuristiska, det var mer som en uppdatering av vårens trend. Dior valde att göra eyelinern i silver. Det andas lite 60-tal tycker jag. Chanel tog det dock ett steg längre  och lade silverflarn som eyeliner.

How to get the look:

Titta här hur man lägger den perfkekta eyelinern. För att uppdatera det, använd silver skugga istället. Eller, om du ska på fest, varför inte köpa silver- eller guldflarn (finns i butiker såsom Kreatima och Panduro). Doppa i franslim och fäst längs med fransarna (där du normalt skulle ha lagt en eyeliner. För att kunna använda en silverskugga som eyeliner, doppa penseln i lite vatten, eller Make Up Stores Mixing Liquid som jag nämner i artikeln. Den gör att eyelinern blir vattenfast. Oavsett vilket du använder, tänk på att hålla dig till kanterna på skuggan, använder du vatten eller Mixing Liquid på hela skuggan förstör du den.

Chanel och Dior får visa hur det ska se ut, bilder från deras respektive visningar:

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 20.05.13 Skärmavbild 2013-11-05 kl. 20.04.36

 

Läppar

Läpparna skall denna säsong (också), om de inte är neutrala,  vara i flera färger, lite fläckigt skulle man kunna säga. Gärna en färg som grund och sedan en ljusare färg i mitten. Svårt att förklara vad jag menar så kika på bilden nedan så förstår ni. Läpparna skall vara matta.

How to get the look:

Plättlätt ordnat. Använd en läppensel och addera till exempel en nyans ljusare stift inifrån läpparna och ut, eller tvärtom för den delen, det vill säga, mörkare längst in och tona ljusare.

Miu Miu W13/14:

Skärmavbild 2013-11-05 kl. 20.14.57

 

 

Comments are closed