Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Maria Åkerberg

Har sedan en tid tillbaka testat en för mig ny hudvårdsserie men har funnits under ett annat namn, Dermanord.  Serien, som numer kort och gott heter “Maria Åkerberg” bygger på organiska råvaror och endast naturliga råvaror från naturen används i dessa vilket jag gillar skarpt! Att produkterna dessutom tillverkas i Sverige gör det hela bara ännu bättre ur miljösynpunkt, inga långa transporter ut till konsumenterna.  Maria Åkerberg utlovar ett helt nytt koncept som fungerar djupt ner i huden.

 

20140515-223815.jpg

 

Jag har prövat:
Foaming wash clearing – 125 ml 165 SEK

Basen av ingredienser är majs, kokos och eteriska oljor från grapefrukt o h kanel

Omdöme: Rengör verkligen, och den löddrar mycket. Den är oerhört dryg och det tog ett par gånger innan jag fick ut rätt mängd, det är lätt att få ut för mycket. Lite räcker! Passar för normal till blandhud men ej känslig.

Neroli Freshener – 125 ml 165 SEK

Ansiktsvatten för alla hudtyper

Omdöme: Doftar fantastiskt och känns superfräscht – älskar det steget i rengöringen!
Glöm inte att alltid använda ansiktsvatten för att neutralisera hudens ph-värde efter ansiktstvätt.

Face Lotion  – 50 ml 165 SEK

En lätt creme för normal till torr hud. Kan användas dag som natt och den innehåller vegetabiliska oljor från jojoba, shea och raps, eteriska oljor från bergamott, ptachouli och geranium.

Omdöme: Känns skön på huden och sjunker in snabbt men även här räcker lite en lång väg, ta inte för mycket.

Royal Facial Oil Neroli – 10 ml 195 SEK

Fungerar för alla hudtyper och verkar utslätande. Innehåller bland annat vegetabiliska oljor som hjälper till att öka fukthalten i huden likväl som elasticiteten.

Omdöme: Kan användas ensam eller i kombination med en ansiktscreme. Kvällstid har jag varvat med att använda den ensam eller tillsammans med  Face Balm Neroli. Huden känns mjuk efteråt och det känns som att fina linjer blivit mindre. Har inte fotat så jag kan inte säga med säkerhet. Men bara känslan är fantastisk.

Face Balm Neroli – 50 ml 295 SEK

En stärkande creme med en sammansättning av växt- och eteriska oljor. Ska hjälpa till att öka elasticitet och fukthalt.

Omdöme: En lite tyngre creme som värms upp i handen innan den stryks på huden. Även här – lite räcker långt! Huden får en fantastisk lyster och jag har främst använt denna nattetid då huden behöver vårdas, jag har blandat den med Royla Facial Oil Neroli för att verkligen se till att huden får näring under natten.

Royal Body Oil – 125 ml 225 SEK

Innehåller eteriska och vegetabiliska oljor som ska göra huden len.

Omdöme: Varning för olja i sprayform, spraya direkt i handen annars får du olja på golvet. Oljan är mycket koncentrerad och det känns som att jag måste använda rätt mycket för att kunna smörja ut på kroppen. Oljan sjunker snabbt in i huden och mjukgör.

 

Sammanfattning:
Jag har inte fått klarhet i vad som avses med “djupt ner i huden”, det vill säga, i hur många hudlager som produkterna verkar men min hud har synbart fått mer lyster och känns “yngre”. Produkterna är mycket prisvärda då de är enormt dryga. Ett megaplus för att de är ekologiska och bygger på helt naturliga råvaror. Och att de är svenska!

Leave a Reply