Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Nude

Vem vill inte se så där fantastiskt härligt osminkad ut? Hemligheten är såklart inte lika enkel som att helt och hållet skippa makeupen, om du inte har begåvats med en fantastisk hy. Och även då måste man hålla efter med peeling för att få bort de döda hudcellerna, och kanske addera lite mascara och ett gloss.

 

För oss andra, som inte har den fantastiska hyn medfött, får jobba lite mera. Det handlar om att ta fram lystern i huden. Som alltid krävs en bra grund – en väl rengjord och återfuktad hud. Därefter handlar det om att ha rätt ton på din foundation. En foundation skall ha rätt ton, inte för mörk, inte för ljus, den ska neutralisera eventuella undertoner – om du till exempel har rosa undertoner kan en med lite gul honungston neutralisera det röda, utgå i från färglära och ta hjälp av experterna i makeupdisken. För en nudig look tycker jag att det är snyggt att välja lite varmare färger med lite guld i. Kom i håg att till en nudig look är huden viktigare än någonsin. Viktigt att tänka på är också att man inte väljer en för “tung” och täckande foundation – välj en mer “sheer” och lätt foundation som låter den egna huden lysa igenom.

För att toppa looken – välj en ögonskugga  som har lite skimmer i sig. Lika med rouge. I båda fallen – håll dig till färger som matchar din hudton, i samma färgskala, en eller två nyanser mörkare än hudtonen

Välj en mascara som separerar dina fransar, snarare än en som bygger volym. Hoppa över eyeliner.

Läpparna i den här looken ska inte vara vare sig för glossiga eller för matta – välj ett krämigt läppstift eller varför inte min favorit Eight Hour Cream från Elizabeth Arden? Dutta på med dina fingrar för att få en naturlig look.

Här kommer några förslag på  färgval ör olika hudnyanser

 

Om du har ljus hy passar till exempel:

Ögon: Taupe, Persika på locket och en champagnefärgad skugga som highlighter

Kinder: Honung/Persika för att lyfta ge värme

Läppar:  En varm rosa/beige färg

 

ljus

 

Om du har några nyanser mörkare (olive) hy:

Ögon: En lite ljusare skugga i guld/brons är snyggt. Var noga med tt inte välja en för stark färg om du är ute efter den nudiga looken.

Kinder: Mjukt rosa/beige blir snyggt

Läppar: En mauvefärgad nyans med lite rosa undertoner

 

dark medium

 

Mörk hy:

Ögon: En gyllenbrun skugga på locket och mjukt applicerad längs med den undre fransraden

Kinder: En chokladfärgad rouge precis under kindben och upp mot tinningarna tillsammans med en gyllenbronsfärgad highlighter ovan kindbenet

Läppar: Bronsguldiga läppar en nyans ljusare än din egen läppfärg

dark 1

 

Alla bilder är hämtade från Pinterest

Leave a Reply