Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Ikoniska trender

Elle Beauty Awards äger ju rum nästa vecka, den 14 maj, och jag funderade på våra beautytrender som kommer och går, och kommer tillbaka. Jag hittade en undersökning om vad vi (eller ja, de utvalda som gjorde undersökningen) tyckte var de mest ikonsiska trenderna. Undersökningen beställdes av superdrug.com (en site som säljer makeup och hudvård bland annat) och så här röstade de 2 000 kvinnor som valdes ut:

Skärmavbild 2014-05-11 kl. 18.28.48

 

Nummer 1 är alltså röda läppar. Inte så förvånande – röda läppar är alltid rätt!! Ibland får det röda stå tillbaka för en annan färgtrend, men den kommer alltid tillbaka.

Visste ni förresten att i Antikens Grekland ansågs kvinnor som bar rätt läppstift vara prostituerade? Mer om det kan ni läsa här, en studie/forskning om läppstift. Sant eller inte, vad vet jag, röda läppar har alltid varit kontroversiellt verkar det som då jag också hittar källor som påstår att Britannien ville förbjuda röda läppar 1650, vilket inte gick igenom. Samma studie/forskning som jag länkade till ovan, vidare berättar denna undersökning om att de röda läpparna senare användes för att visa sin sociala status, att man var av högre börd. Drottning Elizabeth den andra lät designa sin egen röda färg inför sin kröningsceremoni 1952. Färgem döptes efter hennes sommarställe i Skottland, “The Balmore Lipstick”. Den röda färgen hade blåa toner i sig. Ja, mycket skrivs om våra läppstift.

 

Den som kanske bäst bär upp trenden med röda läppar är kanske Marilyn Monroe enligt mig. Hon är i alla fall en ikon herself.

 

Marilyn Monroe

Leave a Reply