Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Det här visste du inte

wet-eyeshadow-2

Oavsett om du använder ljusa, mörka, skimmriga eller matta ögonskuggor, om du är ute efter en edgy look eller en sofistikerad, så kan du fixa det med dina ögonskuggor. Tänkte dela med mig av lite roliga fakta jag hittat om just ögonskuggor:

Visste du till exempel att vi sminkat oss sedan 12 000 år tillbaka i tiden? Det började med egyptierna. Damerna, inklusive Cleopatra, använde ett slags kohl som var gjort av  bland annat bly, oxiderad koppar och brända mandlar för att markera sina ögon.

Lite senare, i antikens Grekland, kom en “skugga” som kallades “Fucus” och var gjord av malakitstenar. Man tror sig veta att denna skugga exporterades till andra länder runt Medelhavet.

Förr i världen använde japanska kvinnor rismjöl, krossade blomblad och…. fågelspillning… för att göra ögonskuggor. Ewwww…

Ögonskuggor innehåller metaller än i dag. Om du känner av din ögonskugga och det kliar, se efter om det är en skimmerskugga, dessa innehåller nästan alltid Mica. Mica är metall i pulverform och ju mer skimmer, ju mer Mica. Även mineralskuggor då Mica är en mineral.

 

 

 

 

Comments are closed