Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Tips för dig som använder plattång

Snyggast är såklart en perfekt föning hos frisören, men det är inte alltid man kan få det. Och det blir handen på hjärtat inte lika bra när man gör det själv. Tar tid, man blir trött i armen, det är svårt att se så att det blir perfekt i nacken osv. Jag har tyvärr inte tålamodet. Då är plattången min bästa vän, om jag vill ha superrakt hår.

När man plattångar sitt hår måste man tänka på ett par saker för att få bästa resultatet och samtidigt skona håret.

1) Hoppa ALDRIG över värmeskydd! Att göra det är som att be om att skada håret. Det gäller alla värmeverktyg. Bra värmeskydd köper du hos frisörer. GHD är ett exempel på ett bra värmeskydd, Joico, Redken med flera också.

2) De flesta verktyg blir aldrig varmare än 220 grader, de flesta varierar mellan 180 – 220 grader. Det är perfekt för då blir håret rakt med ett enda drag. SÅ kan du ställa in värmen själv – håll dig mellan dessa gradantal. Har man för lågt gradantal för att man tror att det är skonsammare så kan det få motsatt effekt eftersom man måste “gå över” håret flera gånger för att få ett bra resultat vilket i slutändan sliter mer på håret.

3) Vill du ha lite volym så istället för att dra plattången rakt ner – dra di passé uppåt/utåt. Om du drar det rakt ner kommer håret att falla rakt ner. På det andra sättet får du lite volym uppe på hjässan.

4) Borsta alltid igenom håret innan du plattångar det – då behöver du inte gå över håret mer än en gång vilket är skonsammare än att behöva gå över håret flera gånger för att få det riktigt rakt.

5) Låt håret svalna, man använder värme för att styla håret, och kalluft (om man fönar till exempel) för att “sätta” håret. Låt därför ditt plattångade hår svalna innan du sätter upp en hästsvans eller gör en fläta eller vad du nu vill. 

6) Rengör din plattång, alla produkter du använder i håret hamnar på plattången och för att både förhindra gamla rester i håret så har du en rengjord plattång så flyter plattången lättare över håret. Jag brukar ta en våtservett och torka av järnen på plattången mellan varven.

 

hair2 Skärmavbild 2014-04-04 kl. 09.44.45  hair 6 Screening Of Screen Gems' "The Roommate" - Arrivals

Comments are closed