Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Hur får man läppstiftet att hålla sig på plats…?

Vem vill inte ha perfekt målade läppar hela dagen om man nu ändå bemödat sig med att applicera det? Hur snyggt är det egentligen efter att man ätit, druckit kaffe etc? Inte alltid supersnyggt….

Det finns några knep för att få det att hålla lite längre, även om man ändå måste bättra på under dagen. Det är svårt att komma i från. Här kommer de:
Förbered genom att exfoliera läpparna. Använd en mild peeling och gnugga läpparna, skölj bort och rugga läpparna torra med en frottehanduk. Lägg ytterst lite puder (för mycket kommer att göra finishen mjölig/klumpig) på läpparna.

Använd läppenna för att först markera läppkonturerna och fyll därefter hela läpparna med läppennan som en primer och för att få en mer intesitet i läppstiftet.

Applicera läppstiftet med e pensel och gå hela vägen ut till konturen, men låt lite av läppkonturen vara omålad (en halv millimeter typ). Hindrar läppstiftet från att blöda ut. Viktigt framför allt om du har en stark färg på läpparna.

Lite överkurs:
Bit av läppstiftet och pudra försiktigt igen. Återigen, överdosera inte. Applicera ytterligare ett lager med läppstift.
Sist men inte minst, skall det hålla extremt länge, applicera en så kallad Lip Sealer, finns hos bland annat Make Up Store. Den innehåller alkohol för att få läppstiftet att hålla extra , extra länge. Dock, läppstiftet blir lite matt av en sådan produkt.

lip

Comments are closed