Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Bronza på rätt sätt!

Så här års är det lätt att känna sig lika vit som ett A4-papper. Well, bara men vet hur så kan vi fuska! Men det gäller att göra rätt. Ingen vill se fläckig ut, se för mycket brun ut med skarpa kanter mot den i övrigt vita huden.

Så, game on! Här kommer tipsen!

Spelreglerna är följande:

Om du har rosa undertoner (som moí) bör välja bronzers med lite kallare undertoner, lite askigare. Har du i stället mer gula undertoner passar en bronzer som är mer neutral dig bättre.

Nyckeln är att var lätt på handen och att förpreppa huden med lite vanligt löst puder. Använd en stor, mjuk puderborste och svep lätt, lätt över huden för att inte nästa steg, bronzern, skall bli ojämn och fläckig, fasta på huden och bli ojämn.

Så. Att bronza ansiktet – det bästa sättet är att i en svepande rörelse forma en trea, börja i pannan och gå ner precis under kindbenet och ner på haklinjen, i en trea. Gör lika på andra ansiktshalvan. Avsluta med att svepa lätt över näsryggen.

Glöm inte att vara lätt, lätt på handen och tona, tona, tona. Särskilt ner mot halsen (om du inte har vit skjorta…) och vid hårfästet. Sistnämnda kan vara det svåraste, särskilt om du är ljushårig – vi vill inte se ut som vi har en mask på oss!! SÅ igen, rätt bronzer, lätt på handen och tona.

Laura Mercier har bra bronzers

lm lm2

sun5 sun4 sun1 sun2

 

Comments are closed