Koreanska hudvårdstips

BOX FULL OF SEOUL! February box, Moisture and strength

Nu lanserar vi äntligen vår månadsbox…. BOX FULL OF SEOUL!!!

 

Denna box föddes utifrån er, era frågor och ert engagemang! Vi i team GLOWiD ville kunna svara på intresset ni visat av att lära er mer om K-beauty på ett roligt och fint sätt och då föddes Box Full Of Seoul. Så tack snälla ni för att era frågor som har lett fram till denna box! Vi kommer alltid ha 30% rabatt från ordinariepris för att man ska kunna testa till ett lägre pris.

De funderingar som vi främst vill besvara med boxen är att så många av er visat intresse av att få inspiration och möjlighet att lära sig mer om vilka produkter som fungerar bäst för olika säsonger samt vilka som med fördel mixas. 

Med denna box vill vi inspirera, ge tips och råd anpassade för säsong samt visa exempel på produkter från olika märken som går bra att mixa. Vi vill ge möjligheten till att säsongsanpassat boosta sin egen rutin, testa nya produkter eller varför inte ge bort i present till någon?:)

Den första boxen vi lanserar är februari boxen och temat är: ”All about the Moisture & Strenght”.

Som många säkert märker så kan huden kräva lite mer under vinterhalvåret. Den torra och kalla luften påverkar mer än man kan tro.  Vi utsätts ju också för extrema temperaturväxlingar mellan ett varmt och torrt inomhusklimat till den kyliga vinterluften ute. Bara att jämföra med vad vi klär på oss på kroppen på vintern jämfört med sommaren, då blir det ganska sälvklart att huden också behöver lite extra! Därför behöver vi göra mer för huden och boosta den med fukt, fukt, fukt!

Februari boxen innehåller ett gäng fantastiska produkter som vi noga valt ut. Produkter som återfuktar djupt och som skyddar din hud från uttorkning.

1- Exfoliering med By Wishtrend Mandelic Acid För att ha en bra grund så att huden kan ta till sig fukt på bästa sätt, så är det bra att starta med exfoliering, strax efter att du rengjort huden. Denna exfolieriande toner från By Wishtrend är mild och innehåller mandelsyra. Mandelsyran är en AHA-syra men som är mildare, (dock lika effektiv), som till exempel. glykolsyra eller citronsyra. Mandelsyran tar bort döda hudceller – vilket i sin tur ökar cellomsättningshastigheten, ger mjuk hud, jämnare hudton samt lugnar acne och infektioner i huden. Använd initialt en till tre dagar i veckan.

 

2. Fuktgivande toner, leegeehaam Hyal B5 Toner – Efter exfoliering behövs en riktigt återfuktande toner som hjälper huden att återfå rätt ph-balans och som  förbereder huden för att på bästa sätt absorbera efterföljande produkter. Denna toner innehåller 5 olika typer av hyaluronsyra som fyller och plumpar huden med fukt. Bland ingredienserna finns också Provitamin B5 som jobbar med att balansera oljenivån i huden samt pion & Centella asiatika som lugnar och ger en klar hudton. Applicera gärna denna med handflatorna, klappa och massera in tonern i huden och använd den med fördel i flera lager för en extra återfuktad och plumpad effekt!

 

 

 

3, fuktserum, Hyal B5 ampouleBoxens fuktserum är Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule. Här har ni fukt maxat i en flaska! Denna ger en långvarig återfuktning av alla hudlager. 5 olika hyaluronsyror och växtextrakt ger näring åt torr, ”tråkig” och irriterad hud. Växtextraktet kommer från Resurrection plant, vilket är en växt som har intensiva fukthållande egenskaper som gör att växten kan överleva extrem uttorkning i flera år. En fantastisk kombination av ingredienser som håller vad den lovar.

4. Sheetmasks. Självklart har vi också ett gäng ansiktsmasker med i februari-boxen! Perfekta sättet att boosta huden på. En gång i veckan, eller fler, rekommenderar vi ansiktsmask. Använd så ofta du själv känner att du behöver det. Nu på vintern kan det behövas mycket oftare.

Leegeehaam wannabe aqua mask Precis som tonern & ampoulen så är denna sheetmask preppad med hyaluronsyra och vitamin B5. Hyaluronsyran binder fukten i huden medans vitamin B5 bildar en stark fuktbarriär på hudytan för att förhindra fuktförlust. 15-20 min har du denna för en nabb och effektiv återfuktning!

Make P:rem Blending Me Mouisturizing Oil Mask –Denna sheetmask  innehåller en kombination av 10 olika oljor som absorberas av huden med en känsla av en lätt essens och som lugnar, återfuktar och ger liv till trött vinterhud. Oljorna kommer från: oliv, cocosnöt, jojoba, änskrasse, macadamia, argan, nypon, druvor, gullviva och avokado. Applicera efter rengöring o toner och låt sitta i 10 minuter. Klappa in resterande essence innan du fortsätter med resten av din rutin.

5. Nattmask, Make P:rem Radiance Peeling Sleeping Pack är vårt senaste tillskott i kategorin ”nattmask/fuktcreme”. Detta är alltså en gel-creme. Applicera innan du lägger dig, som sista steg i din rutin, och sov med denna på. Under natten så jobbar den exfolierande, återfuktande och lystergivande. Denna innehåller bl.a. PHA-syra som exfolierar. PHA är en mycket mild syra som har mindre molekyler än vad AHA & BHA, vilket gör att den minskar risken för irritation och passar därför alla, även en mycket känslig, irriterad och torr hud. I ingredienslistan hittar man även härligheter som extrakt från gurkmeja, pärlot och henna, samt fermenterad rädisrot – massor av anti-oxidanter som lugnar och återfuktar. Resultat – Fin lyster, mjuk och väldigt återfuktad hud när du vaknar på morgonen! Använd initialt inte i samma rutin som annan exfoliering, börja därför med By wishtrend mandelic acis och make p:rem radiance night peeling pack i olika rutiner (använd tex mandelic acid på morgonen och make prem på kvällen). Trivs huden med båda produkterna så går det sedan bra att använda dem i samma rutin!

Vi på team GLOWiD har satt samman denna box med hjärta och själ och vi hoppas att du ska älska den lika mycket som vi gör!

Ha en underbar dag!:)

Cecilia

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Heidi
    februari 9, 2019 at 6:51 f m

    Hej! Jag undrar hur stor (= hur många milliliter) var och en av produkterna är.

  • Leave a Reply

    -->