Koreanska hudvårdstips

Patricias kit för blandhy – 20% rabatt!

Hej kära bloggläsare!

Mitt namn är Patricia och jag jobbar här på GLOWiD! I en del av vårt nya koncept att presentera oss från teamet hos GLOWiD är det nu min tur att få visa upp mina fem favoriter ur vårt härliga sortiment – till och med söndag 8 december får du 20% rabatt på hela kitet! Gäller så långt lagret räcker, så passa på att ge din blandhy en tidig julklapp! Du hittar kitet här.

Jag har alltid varit en riktig torris med oljigare partier och har en historia av både atopisk eksem och hormonell acne, men med hjälp av god återfuktning och produkter som balanserar upp pH-värdet har jag äntligen fått bukt med och blivit vän med min hy och kan njuta av ett återfuktat, jämnt och glowigt resultat! Jag kan både lätt bli torr och stram efter tvätt och mina fetare partier (t-zonen) har förstorade porer som lätt täpps igen och jag kan även få riktigt stora, svårbehandlade finnar. Blandhy sägs vara den vanligaste hudtypen men kan också vara svårast att behandla då den kan behöva olika typer av produkter på olika delar av ansiktet.

Om vinterhalvåret brukar jag köra den kompletta koreanska 10-stegsrutinen, men det är helt upp till var och en hur många steg man behöver och hudvårdsrutinen anpassas ju efter säsong. Här har jag samlat ihop mina fem favoriter ur vårt sortiment, som på mig funkar över hela ansiktet:

Make p:rem Radiance Me Mild Essential Peeling
Efter rengöring, på ett rent och torrt ansikte älskar jag att gå loss med denna peeling – den är som inget annat! Dess innehåll med BHA löser upp tilltäppa porer vilket är precis vad jag vill åt. Den har en fantastisk effekt som gör att så fort du börjar cirkulera in den i huden så känner man små korn – men det är inte syntetiska korn utan det är HUDEN som bokstavligt talat rullar av ansikitet! Efter en användning av denna förstår man hur mycket döda hudceller som ligger på ytan och skräpar. Den är inte på något sätt uttorkande för mig, vilket jag kan uppleva att skrubbar/peelingar kan vara.

Denna funkar att använda året om, medan exfolieringar som syror (vilket jag varvar med) passar bäst under vinterhalvåret.

 

Klairs Supple Preparation Facial Toner
Jag började med GLOWiDs produkter långt innan jag började jobba här och snabbt blev den här tonern en total game changer för mig, vår storsäljare som förändrat min hudvårdsrutin och förståelse för vikten av FUKT. Denna återfuktande toner balanserar upp pH-balansen efter rengöring (och eventuell peeling) och förbereder huden för efterkommande produkter. Jag klappar in den 3-4 gånger och beroende på hudens dagsform sjunker den ibland in fortare än andra dagar. Det brukar vara ett tecken på hudens behov av mer fukt, så ibland klappar jag in den upp till 7 lager men 3 st brukar räcka. Det låter mycket, men huden slurpar i sig detta och produkten är mycket dryg och man behöver inte alls ta många droppar i handflatan. Hade denna toner funnits som dryck hade jag definitivt druckit denna (men vanligt vatten duger mer än väl och har som vi alla vet har inverkan på huden).

Make p:rem Safe Me Relief Moisture Mask
Efter rengöring, toner, essence och serum är det dags för sheet mask! Jag använder sheet mask ungefär varannan, var tredje, dag och då vänder jag mig gärna till min absoluta favorit som är denna från Make p:rem. Använder mest sheet masks på kvällen men det går utmärkt när man har lite extra tid på morgonen också, exempelvis om man är lite svullen och uttorkad dagen efter man druckit alkohol.

Arket är gjort av bambu och har en grym passform och lugnande effekt, samtidigt som den djupåterfuktar och dämpar röda partier. Använder den i 15-20 minuter och klappar sedan in produkten och låter det sjunka in i huden innan jag går vidare till en dag- eller nattkräm. Denna goding hittar ni dessutom i december månads Box Full of Seoul

Dr. Ceuracle Pure VC Mellight Cream
Vi är många som älskar att använda C-vitaminserum för att glowboosta och utjämna en trött och glåmig hud. Nu är jag också helt frälst i denna nattkräm som alltså är C-vitamin i krämform med den mest fantastiska formulan! Den är otroligt len och balm-ig i konsistensen och lämnar en mycket behaglig återfuktning för natten! Det rena C-vitaminpulvret i den ger en utjämnande effekt och antioxidanter skyddar mot fria radikaler (t.ex. avgaser/pollution för mig som bor i en storstad eller bakterieangrepp). Vill jag liva upp huden EXTRA mycket använder jag den efter ett c-vitaminserum!

Den jobbar bra mot fina linjer och rynkor samt pigmenteringar – jag har egentligen inget utav dem, förutom några nyligen uppkomna fina linjer, men jag använder den i förebyggande syfte utan att den är för aktiv. Används bara kvällstid och förvaras mörkt och svalt (jag har den i kylskåpet tillsammans mina c-vitaminserum).

By Wishtrend Clear Skin Shield Patch
Som jag nämnde ovan får jag med jämna mellanrum ordentliga finnar, inte bara små finn-pluppar utan ”inombordingar” eller större finnar som gärna bosätter sig i mitt ansikte i en veckas tid eller mer.

Jag tar blodförtunnande mediciner som bland annat gör det svårt för finnar att läka (särskilt när man varit där och petat fastän man inte ska) – då är acnepatches perfekta som hjälp på traven och lämnar mig många gånger häpen över den påskyndade läkningsprocessen. Detta paket innehåller hela 36 acneplåster/patches i olika storlekar och appliceras antingen på en ännu inte mogen finne, men har desto bättre effekt på en ny-klämd finne (bara för att öppna upp poren, det får absolut inte klämmas till den grad att det börjar blöda) på rengjort ansikte. Det sitter sedan såpass bra på att man kan fortsätta med efterföljande rutin ovanpå. Jag använder dessa om kvällen och låter de göra sitt jobb över natten – många gånger är finnens innehåll helt absorberat i plåstret! Det går lika bra att använda ett plåster under dagtid.

Ibland får jag till och med vara extra snabb på att använda upp mina patches eftersom jag har en partner med acne som också älskar dem!

Det var allt för mig för denna gång, du hittar alltså kitet här till 20% rabatt till och med söndag 8 december 2019 💖

/Patricia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->