Koreanska hudvårdstips

Hudvårdstips för ojämn hudton/pigmentering

Vare sig det är från solskador, ärrbildning eller åldrande så kan hyperpigmentering (mörka fläckar som orsakas av överskottsmelaninproduktion ) ibland kännas helt omöjlig att bli av med! Vi vill därför tipsa om att C-vitamin är en ingrediens som på ett väldigt effektivt sätt jämnar ut hudtonen. 

Vad ska man tänka på när man letar efter hudvårdsprodukter med C-vitamin i? Är det alltid bäst med ren C-vitamin (askorbinsyra” eller ”L-askorbinsyra i ingredienslistan) Svaret är, inte nödvändigtvis, eftersom den då har väldigt kort hållbarhet. Detta på grund av att C-vitamin destabiliseras av ljus och syre. För att förlänga livstiden så länge som möjligt kan du använda en mörk flaska i tät försegling på en sval och mörk plats. Men oavsett hur noggrant du förvarar ren vitamin C så faller effektiviteten efter ungefär en månad. När den får en brunaktig färg vet du att den inte längre är effektiv.

Däremot har C-vitamin som har stabiliserats (Läs Askorbyl Methylsilanol pektinat i ingrediens listan) en längre levnadstid på ca 2 år och behöver inte förvaras i en mörk flaska. Tack vare utvecklingen av hur man stabiliserar C-vitamin i Korea är denna typ minst lika effektiv som ren, ostabiliserad C-vitamin. Och du slipper köpa nya produkter varje månad och sparar både pengar och avfall.

 

Vilken koncentration av C-vitamin är bäst? Studier visar att en koncentration på mellan 1-20% är mest effektivt, men det betyder inte att högre är bättre! Ju högre koncentration, desto högre risk för irritation och en stickande känsla i huden.

 

Så med detta som grund så vill vi berätta om vår absoluta favoritprodukt med C-vitamin, Klairs freshly juiced C-vitamin serum. Vad är det som skiljer Klairs freshly juiced C-vitamin serum från övriga? Den innehåller askorbinsyra (ren C-vitamin) men tack vare den senaste koreanska hudvårdsteknologin är formulan ändå stabil och har lång hållbarhet.

Det innebär att den klarar av att få ljus på sig utan att bli förstörd(därav den ljusa flaskan). Koncentrationen på 5% är mild nog för känslig hud men samtidigt tillräcklig för att ge bra resultat! Konsistensen är silkesmjuk (nästan oljig) och sjunker snabbt och lätt in i huden, som känns djupt återfuktad efter. Inte bara enligt oss, utan även i den feedback vi fått från kunder så är detta serum bäst när det gäller att få bort pigmentering och få en jämn hudton.

Resultaten är fantastiska. Själv har jag haft mycket pigmentfläckar/bruna fläckar efter graviditeter, hormonförändringar och solexponering. Detta är det första serum som gjort riktig skillnad och tagit bort nästintill alla bruna fläckar! Det har också suddat ut mina ärr från finnar på kinderna. Det som är så fantastiskt är att detta serum också förhindrar nya bruna fläckar att uppkomma!

Exempel på hur du kan använda Klairs freshly juiced c-vitamin serum

Kvällsrutin:

  1. Tvätt
  2. Toner
  3. Essence
  4. Klairs freshly juiced c-vitamin serum
  5. Avsluta med fuktkräm

Morgonrutin:

Droppa I 1-2 droppar serum i din vanliga fuktkräm. Avsluta med solskydd eller bb-cream

Om ni har frågor, mejla gärna till info@glowid.se så svarar vi snabbt!

CeciliaJ

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Carullen
    juli 9, 2017 at 1:15 e m

    Väntar på inlägg om mogen, torr hud, för oss som närmar oss 50! ?
    Skrivs inte så mycket om tips för oss, men vi finns också på nätet!?
    Så nyfiken på dessa produkter!?

    • Reply
      Cecilia Ortmark
      maj 21, 2018 at 11:41 f m

      Hej! Absolut, det ska jag tänka på, och ett sådant inlägg kommer snart!:)

    Leave a Reply

    -->