Uncategorized

Drömmen som blev sann i evighet. 

Jag har inte haft ro, tid & plats att berätta min historia om min dröm. 

Mitt bröllop… 

När jag & min bästa väninna Felice var små lekte vi bröllop så ofta jag fick bestämma lek. (Bestämde ofta) 

Pappa filmade & jag var alltid bruden. Jag älskade när rosorna blommade  hemma i rabatten som mina föräldrar vårdade med omsorg i idyllen där jag växte upp. 

Alltid när jag hälsar på i mitt barndoms- hem hos mina föräldrar blir jag varm i kroppen när jag går på gången som leder in till villan där värmen bor. 

Gången genom trädgården till ytterdörren var & kommer aldrig vara ”bara” en gång genom trädgården. Det är mina drömmars altar-gång…. 

På den plats föddes min dröm om mitt bröllop.. 

Ibland tvingades min kära bror lillen att vara någon form av ”bära släp & slöja hjälpare” jag själv ansåg detta som ett ytterst hedersfyllt uppdrag, lillebror bar slöjan & om jag gick för fort så slöjan trillade av fick han sparken & pappa fick filma om igen… Då endast med bruden såklart. 

Jag har planerat detta bröllop 30 år & för drygt en vecka sedan var dagen kommen. Att hitta någon att älska sådär mycket att drömmen kunde bli sann var en gåva. 

Min man är en gåva i mitt liv. 

Ingen älskar mig som han gör, han älskar hela mig, allt med mig… Han litar på mig, han lär mig allt han vet om livet, han skrattar med mig & han gråter med mig. När jag är lycklig är han komplett, när vi är tillsammans förlorar vi tid och rum. När han ser på mig smälter jag som stearinet på ett brinnande ljus, när jag kryper in i hans famn är jag på den bästa platsen i universum. 

Han är min själsfrände, han är min hjälte, min tro, min trygghet, min passion & min man… Han älskar mig just för den jag är. 

Dagen innan vårat bröllop var vi nästan helt klara med förberedelser. Min vapendragare Nick & min hederstärna/toastmadame Zandra var navet i planeringen av våran dag. 

En tanke som redan var bestämd sedan länge att jag, León & Nick skulle sova på hotell natten innan den största dagen. 

Vi checkade in i svit på mysiga Elite Plaza på Stureplan. Gjorde tärnornas buketter, hämtade skräpmat & var pirriga av förväntan. 

Eftersom jag vill att min Peter ska vara med mig varje sekund så kunde vi inte låta bli att spendera den sista kvällen tillsammans. När det var dax för Peter att bege sig till vårat hem gjorde det så ont i hjärtat.  (betyder otur att sova tillsammans natten innan bröllop) 

Vi tog ett litet glas bubbel tillsammans i hotellets bar innan vi tog ett tårfyllt  avsked för att nästa gång se varandra i kyrkan. 

Jag somnade gott i den härliga sviten med mina två skatter León & Nick. 

Lördagen den 26/9 vaknade jag kl 06.00 jag såg ut mot Humlegården .. Jag andades in ögonblicket. Hörde hur León tog djupa andetag i sin goda sömn. 

Jag sparade ögonblicket, min sista morgon som fröken Anna.. 

Känslan när något är meningen var där & jag skulle aldrig bli mer redo. 

Enorm frukost sändes upp till sviten, tärnorna anlände. 

Hårfix, make up, bubbel & förväntningar…   

När jag klev i min klänning & öppnade dörrarna för att visa min son & tärnorna är ett minne jag aldrig glömmer…. 

Vi kommer till Stora Essingen nära kyrkan 25 minuter innan vår ceremoni. Jag delar ord av kärlek med mina tärnor & Nick. Hederstärna Zandra meddelar att hon behöver Ringarna… 

Min Ring!!!!!  Panik!! 

Den är kvar på hotellet… 

Som förlovad hade jag 2 ringar på mitt finger, jag har alltid haft detta i min plan. På bröllopsdagen var min tanke att de sammanlagt skulle bli komplett med tre ringar på mitt finger. Symbol för tro, hopp & kärlek… 

Jag minns att jag frågar Zandra med darr på rösten vad jag ska göra??? Tankar snurrar i mitt huvud att jag kan ta en av mina två ringar till vigseln som en lösning… (Kändes inte topp) 

Eftersom Zandra, Nick  & de andra älskade tärnorna känner mig på alla vis visste de att de inte skulle kännas topp med min temporära lösning. 

Zandra tittade mig i ögonen med de största av allvar & den vackraste av kärlek.. Hon utbrast: vi ska göra detta helt som du drömt om, nu fixar vi hit ringen… 

Min vän Richard ( respektive till tärna Loella) kastade in Nick i sin bil… Rally ner på stan som tagen ur de bästa av kärleksfilmer jag skådat genom åren hämtade de min tredje ring. Vilka hjältar. 

Jag tror det är min lott i livet att omge mig med hjältar & hjältinnor. 

I min saga är det min León som skulle föra mig fram till min blivande man. Helt självklart. Jag har världens finaste pappa, men har  bott hemifrån i stan sedan jag var 17  år på egna ben & en bra grund att stå på. Min son var självklar för mig vid min sida när jag gick emot min blivande man. 

Musiken, människorna, festen & största av allt var kärleken. 

Vi delade en eftermiddag, kväll, natt som vi aldrig glömmer. 

Den bästa dagen i mitt liv.  

Självklart bar min man mig över tröskeln till sviten. 

Kärlek  

  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply