Hälsa Okategoriserade

Energidryck, hur farligt är det?

red-bull-565614_1920

Många dricker energidryck för att hålla sig pigga och alerta, men vad man inte tänker på är hur farligt det är för ens stackars kropp. Även om det inte märks direkt så kan det ha förödande effekter.

Energidrycker håller en hög halt koffein, vilket bland annat är vätskedrivande och kan leda till magbesvär, illamående och diarré. Koffein är inte farligt i små mängder, men av de absurda mängder man får i sig av en energidryck kan man få sömnsvårigheter och uppleva ångest.

Koffein är extra farligt för unga och gravida, så var noga med att dina barn inte dricker det, något som ju tyvärr blivit vanligare och vanligare det senaste åren.

Studier visar att energidryck påverkar hjärtats sammandragningar, och ett högt koffeinintag kan i värsta fall orsaka hjärtinfarkter och dödsfall.

Känner du dig trött och hängig så finns det många allternativ till energidryck. Börja med att dricka mer vatten och se över din kost, se även till att du får ordentligt med sömn om nätterna. Detta kan låta självklart, men många gånger sover vi inte tillräckligt djupt på grund av t.ex. stress. Ha aldrig mobilen eller annan liknande elektronik i sovrummet och se till att sovrummet är en avslappnad miljö.

Kram
Johanna

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Billy
  18 januari, 2016 at 2:34 e m

  hej!
  Det här är ju kul, för jag läste nyss att en kopp kaffe har mer koffein än en energidryck. Så kaffe borde va farligare eftersom människor dricker mer kaffe om dagen än va man dricker energidryck.
  Och folk kan oxå bli dålig av kaffe, t.ex farsgubben blir ofta dålig i magen efter han har druckit kaffe. Jag fick hjärtklappning av kaffe första gången jag drack det, men inte av energidryck.
  Have a nice day:D

  • Reply
   Johanna Bjurström
   19 januari, 2016 at 3:42 e m

   Hej Billy

   Kaffe är inte heller så bra att dricka, men oftast får man mer mängd av drycken i sig och att det oftast är lägre åldrar. Det bästa man kan göra är att undvika både kaffe och energidryck. Vissa dricker båda varje dag.

   Ha en fin dag du också!

  Leave a Reply