Makeup Inspo

Lifestyle

Im Vendela!

Skönhet - Work

En dag på jobbet

_MG_0838

_MG_0870

_MG_1121
Foto: Marie Linner

Jag jobbar deltid som frilansande makeup-artist och hårstylist och deltid i en Make Up Storebutik i Stockholm. Det vill säga att ibland består mina dagar av att torka hyllor och andra dagar får jag vara på plåtningar, inspelningar och modevisningar. Förra veckan jobbade jag på en mysig liten plåtning med Montazami-systrarna Hanna och Sara! Bilderna var för en agentur som heter Global Models Inc. Sjukt najs up-coming agentur. Sök!
Fotografen för dagen var Marie Linner. Marie tog en massa snygga bilder under tiden som jag fixade iordning dagens modeller, så jag vill dela med mig av dessa på bloggen!
Märker att jag måste börja träna, det är inte lätt att vara på bild med så snygga personer och själv se ut som en potatis. Haha!
Det är alltid lika spännande på ett sånt här jobb. Blir ofta så att det plötsligt är en rejäl tidsbrist och då måste man vara riktigt snabb och göra människors hår och smink på tio minuter! Det är alltid något oplanerat som händer, men det är därför det är så kul att jobba med det här. Jag älskar det oväntade!

Dagens jobb var också intressant. Blir alltid lika chockad när 13-åringar kommer in i butiken och vill lära sig contouring! När jag var tretton hade jag typ läppglans från HM och mascara – men bara precis på franstipparna… Haha. Självklart får en sminka sig precis som en vill, men det är ju så gulligt med fluffiga kinder på barn! Och Gigi har ju rockat babyface så känner att vi kan köra det istället.

Skönhet - Look

Eurovision Star

Bild 2016-05-14 kl. 18.53 #2
Bild 2016-05-14 kl. 18.57 #6

Ikväll är det Eurovision! Jag ska kolla med ett gäng kompisar. Insåg snabbt att jag inte äger några färgglada eller glittriga kläder, så då kom jag på idén att köra en stjärna över ögat á la Kate Moss (looken är skapad av Charlotte Tilbury). Var riktigt enkelt att göra och passar superbra till ikväll. Nu håller vi tummarna för att rätt land vinner! Hoppas ni får en fin kväll.

Bas //
NYX – Liquid Illuminator 04
Bourjois – CC Cream 31
Collection – Lasting Perfection Concealer 1
Laura Mercier – Loose Setting Powder Translucent
NYX – Powder Blush Taupe
Chanel – Les Beiges Healthy Glow Multi-Colour 02
Hourglass – Ambient Lighting Edit
Dior – Awakening Blush Rosy Glow
L’Oréal – Face Illuminating Powder

Ögon //
Sephora – Eyebrow Editor 03
Lumene – Eyebrow Shaping Wax 2
L’Oréal – Infaillible Studio Eyeliner 301
NYX – Wonder Pencil 03
By Terry – Ombre Blackstar 5
NYX – Liquid Crystal Liner 103
Maybelline – The Falsies Push Up Drama Mascara

Läppar //
Revlon – Lip Butter Créme Brulee
Kat Von D – Everlasting Liquid Lipstick Lolita

Skönhet - Review

Vårnyheter från Maybelline

IMG_3264

Idag har jag testat några av Maybellines nya vårprodukter. Älskar i regel alltid vår-och sommarkollektioner. Det finns så mycket förväntningar och hopp bakom släppet och hur hela årstiden ska se ut! I den här kollektionen är det fokus på läppar, eyeliner och en by bronzing palette. Hade önskat någon kajal eller skugga i härliga sommarfärger, eller kanske en stain till läpparna. Men vem vet, det kanske kommer i sinom tid!

IMG_3253
Det här är de produkter som jag provat. Mascaran har funnits ett tag, men den var ny för mig så slängde med den i min review också.

The Falsies Push Up Mascara
Personligen gillar jag gummiborstar mer än stora, fluffiga borstar när det kommer till mascara. Denna var alltså redan en vinnare i mina ögon. Mascaran la sig lätt på mina fransar och borsten separerade mycket och gav fin täckning. Den var även enkel att applicera på underfransarna utan att kladda. Stor tumme upp! På bilderna har jag inte böjt mina fransar, så att en verkligen ser mascaran på egen hand.

Master Ink Eyeliner – Black & White
Dessa eyeliners är systrar, inte tvillingar som en kanske skulle tro. De är matta i finish och behöver därför skakas väl innan användning. Den svarta har en trevlig, tunn formula som ligger bekvämt på ögat. Den behöver inte några extra lager för att synas och smular eller spricker inte.
Den vita eyelinern är lite annorlunda. Den behöver några extra lager för att bli heltäckande och den spricker och smular lite. Detta är ett vanligt problem hos matta eyeliners, men det är inte något som bör hända eller accepteras av användaren. Men den kanske behöver en bra primer som bas för att den ska sitta fint. Jag får testa lite mer, helt enkelt! Själva applikatorn är en tunn filtspets, lite väl böjbar för min smak men det är en smaksak!

IMG_3256

Color Drama Intense Velvet Lip Crayon – 520
En superhärlig penna som är lätt att applicera med en crème/velvetfinish. Röd är inte en färg som jag bär speciellt ofta, möjligtvis på hösten! Men tycker att formulan är trevlig att jobba med och den är väldigt användarvänlig. Vässas enkelt med en lite tjockare pennvässare. Det finns även pennor i rosa och nude, de skulle jag vilja prova!
På bilderna ovan bär jag inte den här pennan, utan en stain från By Terry (Tint to Lip – 1 Beach Game). Tyckte den passade bättre med looken.

IMG_3254

NY Bricks Bronzer – 01 Blondes
Detta är ju the star of the show. En liten och lätt palett med en matt bronzer och highlighter i ett! Bronzern är trevlig, men en måste vara lite försiktig vid applikation och blanda den ordentligt, då den lätt fastnar på huden. Du kan med fördel lägga ett tunt lager puder över hunden innan du lägger på bronzern för att undvika svårigheter i applikationen. Highlightern kan antingen blandas ihop eller användas var färg för sig. Jag skulle använda den som ett komplement till min matta bronser för att ge min hud lite lyster! Att använda den som endast highlighter fungerade inte så bra för min bleka hy. Paletten använde jag i ansiktet och på ögonen som skugga, ett bra tips för att få en snygg sommarlook snabbt!

IMG_3270

Allt som allt tycker jag att det var en trevlig kollektion, men hade önskat att det hela skrek lite mer sommar!
Har du provat någon av produkterna? Vad tyckte du?