Filmpremiär Den Enda Vägen 

Regissören  Manuel Concha och just “den enda vägen” gör sig mycket bättre som en långfilms version då den är en förlängning till kortfilmen Batter!

Filmen “den enda vägen” utspelar sig i Malmö där vi får följa två serbiska bröder Michel och Alex. De råkar ut för en skjutning av en maskerad man. Där en utav bröderna blir rullstolsbunden. Vi får se en frustrerad Michel kämpa för att finansiera en dyr operation i Köpenhamn. 

Detta är Alex enda hopp om han någonsin vill börja gå igen.  


Vi får följa de 2 bröderna (som även är bröder i det verkliga livet Daniel och Mikael Cvetkovic) hur polisen dömer ut de för att ha kriminella förbindelser, hur Michel försöker göra rätt för sig och tjäna pengar på ett ärligt sätt men samhället lyckas svika honom gång på gång.

För att inte avslöja alltför mycket var filmen väldigt gripande och kändes mer än verklig, en sorts vardagsrealism som kunde vara jobbigt att se på, nästan klaustrofobiskt. 


Samtidigt som detta också är en verklighet vi lever i just nu. Hur invandrare blir behandlade i dagens samhälle och hur pengar styr ens förutsättningar.


Filmen är inspirerad av en rad verkliga händelser Dock var denna händelsen inte äkta,  filmen kändes verklighetstrogen. Concha har både fotat och filmat allt och i en slags dokumentär anda.


musiken får vi absolut inte glömma Jon Ekstrand. Skapade magi och känsla i många utav filmens highlights det var ren och skär magi, magi magi!


Självklart stannade vi för att lyssna på Manuel Conchas tal där han så fint hyllade sin fru Claudia Galli Concha samt producent till filmen. 


Det tycker vi på Blogozine var ett mycket bra och fint tillfälle att hylla sin käraste.


Teamwork trogna läsare och en hel del kämparglöd det kommer man långt på och ikväll på premiären utav Den Enda Vägen fick vi bevittna just det!

Vi lyfter våra glas tackar och säger 5/5 zinemovies

Den enda vägen hade bio premiär på  Rigoletto i Stockholm, här ser vi Manuel Concha och hans fru längst ut till höger.

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>