Nathalie Söderqvist / actress

Nationaldagsfirande i LA

Me and Birgitta celebrating Sweden's National Day at the Swedish church.

Me and Birgitta celebrating Sweden’s National Day at the Swedish church.

 

Idag firades Sveriges Nationaldag (en dag för tidigt) i Svenska kyrkan i San Pedro och jag var där tillsammans med Birgitta och ett hundratal andra svenskar. Först hölls en familjegudstjänst inne i kyrkan och sen fortsatte själva firande ute på gården med körsång av Svenska kyrkans kör, diktläsning, nationaldagstal av SACC-LA:s ordförande Gudrun Giddings och hissaning av den svenska flaggan till tonerna av nationalsången. Därefter vankades det lunch, gjord av SWEA LA, och lotteri med många fina priser. Vi hade tur med vädret också. De senaste dagarna har det varit värmebölja, men idag i San Pedro fläktade vindarna svalkande. Helt perfekt!

___________________________________________________________________________

Today Sweden’s National Day was celebrated (one day early) at the Swedish Church in San Pedro. I was there with Birgitta and about a hundred othere Swedes. First there was a church service and thereafter the celebration continued outside with the church choir singing, a poem about the National Day, a National Day Speech held by the president of SACC-LA Gudrun Giddings and the hoisting of the Swedish flag to the tunes of Sweden’s national anthem. Then we had lunch, provided by SWEA LA, and the winners of the raffle were presented. And the weather was perfect. The past days there has been a heat wave in LA, but today in San Pedro there was a refreshing breeze to keep us all cool.

 

The Swedish (and Norwegian) church in San Pedro, CA.

The Swedish (and Norwegian) church in San Pedro, CA.

 

Gudrun Giddings is holding this year's National Day Speech. Behind her is the Swedish Church Choir.

Gudrun Giddings is holding this year’s National Day Speech. Behind her is the Swedish Church Choir.

 

The poem was performed by this beautiful woman in a traditional Swedish folk costume.

The poem was performed by this beautiful woman wearing a traditional Swedish folk costume.

 

The Swedish flag was hoist to the tunes of the national anthem.

The Swedish flag was hoist to the tunes of the national anthem.

 

The raffle prizes.

The raffle prizes.

 

Me, Birgitta, Cecilia and Gudrun enjoying the celebration in the windy, but refreshing, weather.

Me, Birgitta, Cecilia and Gudrun enjoying the celebration in the windy, but refreshing, weather.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *