Mimmi Rosendahl

Miljövänliga shoppingtips!

Hej,

Jag skulle bara vilja tipsa er om två ställen i lilla Nynäshamn som är väl värda ett besök. Det ena är en secondhandbutik som heter Märkesreturen som ligger mitt i centrum. Butiken har funnits i Nynäshamn ett tag men har nyligen flyttat till denna lokal. Det är väldigt mysigt att komma in i den lilla butiken. Den känns personlig, och är inredd i en industriell stil blandat med shabby chic. Kläderna, som är från märken som Ralph Lauren, French Connection, och Fillippa K hänger på smala bronsfärgade järnrör längs väggarna. Butiken säljer även smycken och lyxiga handkrämer. Igår fyndade jag en enkel, men fin klänning från Monki och ett armband med vita stenar och bokstäver som bildar ordet LOVE. Om ni är på besök i Nynäshamn, kom ihåg att kika in där! ( Ni kommer aldrig komma därifrån.)

När ni mot förmodan lyckats slita er från Märkesreturen, och vill ta en paus, kan jag även rekommendera att ta en fika på Krukmakarens trädgård & Ekocafé. Så himla mysigt ställe! Riktigt hemtrevligt. Den pyttelilla lokalen är både café, konstnärsverkstad, butik och utställning på samma gång. Bakverken som säljs är ekologiska och raw. När jag var där tog jag en blåbärscheesecake som även var vegansk. Perfekt! När man hade fikat klart kunde man gå runt och titta på tavlorna, de vackra handgjorda kaffekopparna, skålarna, och andra fina prydnadssaker som också går att köpa.

Jag är uppvuxen i Nynäshamn, och har under några år bott på andra ställen i landet, men är nu tillbaka. Jag är så glad att dessa butiker får ta plats här, det behövs verkligen! Ekologiskt, miljövänligt, kulturellt och smart. Jag hoppas att fler liknande butiker vågar slå sig till ro här i vår lilla stad!

bild (46)bild (44)bild (45)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *