Mimmi Rosendahl

Sjungande receptionist

Inläggen har lyst med sin frånvaro under en tid. Jag har haft ett svårt val att ta itu med, men då inget varit 100% bestämt förrän nu har jag velat hålla det för mig själv ett tag.

I maj gjorde jag en provsjungning till Birkagårdens folkhögskola- klassiska musiklinjen, och kom in. Egentligen var jag inte supersugen på att plugga på folkis igen, för då skulle jag bli tvungen att extrajobba väldigt mycket utanför skolan ( som är på heltid), och i princip aldrig ha råd med att träffa pojkvännen i Göteborg. Jag har nämligen inga CSN-lån kvar att ta ut för folkhögskola. Men jag kände ändå att jag behövde ett år extra och fördjupa mig i musiken och bli så bra jag kan bli innan det är dags för sökningarna till högskolorna igen. För att bli en duktig sångerska behöver man leva med musiken och umgås i de kretsarna. Man måste även ha mycket tid till att öva. Vilket jag skulle behöva.

Men sedan blev jag erbjuden en fast heltidsanställning på Utsikten Meetings där jag redan jobbar, dock  timanställd, som receptionist. Det var ett erbjudande jag inte riktigt kunde tack nej till. Så, från hösten blir det kontrakt på heltid med månadslön! Naturligtvis blir det mindre tid till att sjunga, men jag tänker kämpa på och söka igen nästa år ändå! Resterande vakna timmar av dygnet då jag inte jobbar är jag en sångerska som arbetar hårt med instudering, musikteori och pusslande med sånglektioner och sångjobb. För övrigt har jag fått en hel del sångjobb i höst. Bröllop, dop och konserter!

Vägen till operascenen är lång och krånglig, och ibland behöver man jobba med annat för att tjäna ihop tillräckligt för att kunna fortsätta sjunga. Utbildningar och fristående lektioner och masterclasses är dyrt, så det uppstår en liten paradox där man måste lägga all tid och fokus  på sången för att utvecklas, men jobbar man inte får man heller inte råd till det.

Jag önskar er alla en trevlig helg i värmen!

DSC_0045

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *