Mimmi Rosendahl

Masterclass

I lördags var jag på masterclass med Birgitta Larsson som pedagog och David Wärn vid pianot. Det var en heldag från 9:30 till 18:30 och vi fick ca 30 min * 2 per person. Det var väldigt bra att få sjunga mina arior inför en liten publik. Det blir ju tyvärr inte mycket av den varan nu när jag inte pluggar längre. Jag märker verkligen skillnad. Jag är mer nervös för att visa upp det jag arbetat med för att man inte får in vanan att visa det lika ofta längre. Det är synd. Men det gick bra iallafall, och jag är väldigt stolt över min sångtekniska utveckling, även om den sceniska inte har gått lika mycket framåt.

Snart går jag helt in i sökningsbubblan. Helt säkert är att jag ska söka operalinjen i Göteborg och kanske Operahögskolan i Stockholm. Jag har skickat in alla ansökningar, men dessvärre har jag väldigt mycket på jobbet samma vecka som sökningen till Stockholm så det kan bli lite stressigt. I så fall gör jag hellre EN riktigt bra sökning i Göteborg istället för två halvhjärtade. Men jag får se hur det blir. Jag har några dagar kvar att fundera.

Förresten, både till Operahögskolan i Stockholm och Göteborg ska man motivera varför man vill bli operasångerska/gå utbildningen. Jag tänkte att jag ska dela med mig av min motivering här på bloggen i veckan. Så ni som vet att jag håller på med opera men inte förstår varför kan ju ta en titt på det inlägget!

Ha det så bra!

bild

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *