Mikaela Samuelsson

TRÄNINGSHYSTERI

Finns det fler där ute som också börjar bli ganska less på all denna hysteri och alla perfekta kroppar? vet ni isåfall varför ni blir/är det?

Jag vet iallafall varför jag är det och det beror inte på något mindre än att jag själv är missnöjd. Att jag känner att jag skulle vilja ha den där styrkan och den där disciplinen som gör att jag också kan nå mina mål och framför allt min dröm kropp. Jag har alltid en tendens att sätta alldeles för höga krav på mig själv som gör att jag tycker att uppförsbacken känns alldeles för brant och för tung. Det största hindret för mig är att jag har sån ångest över att jag försökt så himla länge men aldrig känner att jag får det att rulla. Det blir liksom aldrig en naturlig rutin, det har iallafall inte hunnit bli det än sen jag flyttade hit.

Sen tror jag att en stor anledning till varför jag inte riktigt lyckas fullt ut är att jag har hakat upp mig alldeles för mycket på att jag är missnöjd och inte har något tålamod för fem öre.. jag vill se resultat och förändring direkt, gärna samma dag.

Så om jag ska försöka få det här till något positivt och att försöka motivera andra men framför allt mig själv, så ska jag försöka att sluta ha ångest, att sluta jämföra mig med andra, att sluta haka upp mig för mycket på exakt vad jag ska äta eller hur mycket jag ska träna osv.. Det bästa att börja med är att komma igång igen, att få in det som en rutin och göra det för att kroppen mår bra av att få motion och utmaning igen. För om man ska sätta dessa krav redan innan man blivit varm i kläderna när det gäller att ta sig till gymmet eller att komma ut och gå, så tror jag att kraven känns lite väl tufft och blir en belastning eftersom man tyngs ner av att hela tiden tänka ”jag är inte nöjd” ”jag måste träna” istället för att det blir något som känns kul och upplyftande.

Det är nog där skon klämmer som mest för mig när det gäller all denna tränings hetsen. Att det känns som att alla ska se ut som fitnessmodeller och äta så otroligt nyttigt, att dom flesta målar upp sina liv som att allt handlar om träning och att avstå det som förr var ”roligt” istället för att leva livet och att kombinera det med träning. Utan att folk ska missuppfatta mig nu så menar inte jag att träning inte kan vara rolig eller att vara hälsosam och aktiv inte är något kul, menar mer att det finns så mycket mer än en snygg kropp att titta på. Så därför tror jag att jag mår bättre av att inte ha så höga krav på mig själv, för oftast blir allt bara sämre när jag ska försöka att pressa mig, tyvärr! det är faktiskt en sak som jag tycker är väldigt tråkigt eftersom jag gärna hade velat fungera så.. Men någonstans måste jag acceptera att det kanske tar lite längre tid för mig. Jag säger inte att jag aldrig kommer att kunna ha disciplin, för det vet jag att jag kommer att ha, jag vet att jag kommer att lyckas! Jag behöver bara hitta mitt sätt att ta mig dit och det behöver vi alla göra. Det tar olika tid att nå sina mål, men det är inte tiden dit som räknas det är att man på ett eller annat sätt tar sig dit♥
IMG_6607

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *