Chris O'Neill Drottning Silvia Konung Carl XVI Gustaf Kronprinsessan Victoria Prins Carl Philip Prins Daniel Prins Nicolas Prins Oscar Prinsessan Estelle Prinsessan Leonore Prinsessan Madeleine Prinsessan Sofia Svenska Kungahuset

Prins Oscars dop

Idag döptes prins Oscar Carl Olof i Slottskyrkan vid Kungliga Slottet. Den vackra dopklänningen har använts flitigt till många kungliga barn genom åren, från prins Gustaf Adolf 1906 som först bar den, fram till prinsessan Estelle, prinsessan Leonore och prins Nicolas (och gissningsvis prins Alexander inom en snar framtid). Mamma kronprinsessan Victoria och storasyster Estelle matchade fint i sina vita klänningar. Faddrar var kronprins Frederik, kronprinsessan Mette-Marit, prinsessan Madeleine, Oscar Magnuson, Hans Åström. Frederiks och Mette-Marits respektive, kronprinsessan Mary och kronprins Haakon, gästade förstås också dopet. Officianter för dopet var ärkebiskop Antje Jackelén, assisterad av Johan Dalman och Michael Bjerkhagen. Efter gudstjänsten sköts salut från Skeppsholmen. Foto: Stella Pictures

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply