Träning

Ut och spring med dig!

trupotential_banner

Nu när solen skiner, flytta ut din träning! Börja spring i stället. Det viktiga är att du har rätt löpteknik och förutsättningar.

Det är många av oss som ser löpning som ett bra sätt att träna, men om du springer fel kan du både skada din kropp, och inte heller få så mycket ut av din joggingrunda. Här är 6 tips på hur du optimerar din springtur:

1. Värm upp! Uppvärmning är A och O. Inte minst för att du kan skada dig allvarligt om din kropp inte är tillräckligt uppvärmd, men också för att om du börjar springa direkt, så kommer kroppen se de första 10 minuterna av ditt springpass som uppvärmning, vilket gör att du inte får lika mycket ut av din träning.

2. Glöm heller inte att stretcha. Många tror att träningen slutar när man slutar springa, men stretching är en väldigt viktig del. Jag rekommenderar att stretcha lite lätt efter rundan och sedan när du vaknar morgonen efter att du sträcker och stretchar lite mer.

3. Topprestanda är direkt knuten till regelbundna träningstider, så försök att hålla sina joggingturer ungefär samma tid på dygnet.

4. Backträning är ett toppenbra sätt att förbättra din snabbhet.

5. Tänk på andningen, andas långsamma, djupa andetag.

6. För att optimera din löpning, ha en mer ”sittande” ställning när du springer. Hellre små korta steg och en still överkropp.

Börja med 10 minuter i taget för att sedan öka upp mer och mer för varje dag. Och glöm inte att fylla på med bra bränsle. Som kokosolja, avokado, olivolja och nötter. Spenat och gröna blad och framför allt rödbetsjucie som har en prestationsökande effekt.

Lycka till!

Kram
Johanna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply