Okategoriserade

Hur HET Vill Du Bli ?

- Vill Du Prestera På Absolut Topp ? - Kör Du Effektiv Smart Uppvärmning i 3 steg ?

"En varm, en het, en smart kropp presterar alltid på topp, En kall kropp….”fryser”"

uppv tabSå här tänker jag:

För mig är uppvärmning otroligt viktigt, det är då jag sätter nivån på min tränings och tävlings prestation. När jag själva tränar så värmer jag alltid upp och förbereder kroppen i cirka 20-40 minuter innan själva huvudträningen. När jag tävlande t.ex på 100 meter så påbörjade jag min uppvärmning cirka 60-90 minuter innan. även om själva loppet bara varade i cirka 10-11 sekunder. Jag ville alltid prestera på TOPP /Coach Jari For you Steg 1 Inledande Del Värm upp hela kropps systemet som hjärta, lungor och cirkulation med t.ex löpning. cykling, rodd, crosstrainer etc. (Viktigaste delen) Tänk uppvärmningen som en stege. Börja med att t.ex springa 2–3 minuter i lugnt tempo. Höj sedan tempot under cirka 3–4 minuter, öka tempot varje minut 1+1+1+1 och sen lugnar du ned farten Rörlighet - Utför lugna rörlighets övningar för hela kroppen eller de delar som ska tränas. Stretcha och / eller använd en massage rulle som mjukar upp kroppen Steg 2 Uppbyggande del Där mycket viktigt att väcka kroppens muskler och rörelser i det du ska träna, ska du du springa ska du köra löpskolnings övningar, (se bilder) , och ska du styrketräna ska för bereda kroppens muskler i de rörelser du ska träna i sedan. Löpskolning så gör Gör höga armpendlingar, vrist löpning, knälyft, hälsparkar, och eller andra övningar under 2–3 minuter, som mjukar upp kroppen.   FullSizeRender-4FullSizeRender-1FullSizeRender-3FullSizeRenderFullSizeRender-2   Steg 3 Förberedande del Få igång ALLA STÖD MUSKLER Du utför övningar med balans, du tänker hela kroppen med stor teknik kontroll och hög precision samt att du utför alla rörelser dynamiskt, följsamt och avslappnat oavsett om övningarna ska utföras långsamt eller snabbt och explosivt. du kan utföra övningar på 1 ben för mer balans, blunda,

”Din kropp är din skatt ditt arv, som följer dig i ditt allt. Lär den att bli vis för kommande ”tuffare ” ansträngningar och pass och du blir en stark orkan!”

Coach Jari For You - Jag coachar dig vidarelöp

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply