Okategoriserade

Träningsfest eller Spritfest !?

- Hur tänker du? - Varför? Det är på helger och/eller under mysiga sommar dagar som du kanske frågar dig själv; Ska jag ha lite ”skoj” med vännerna och ta en ett par drinkar och bli ”alko glad” , samtidigt som du också givetvis funderar på hur mycket det kommer att förstöra för dig direkt inför morgondagens pass, och givetvis den gångna veckans träning. Det man vet me säkerhet är att alkohol påverkar oss en hel del, både träningskroppen & den smarta knoppen. Alkohol påverkar direkt negativt på våra träningsresultat och effekterna varierar givetvis beroende på hur stora mängder du intagit.  

pitcher-150069_1280

Coach Jari For You: Under min idrottskarriär var jag "mega" noggrann och ”duktig” med att sköta mig och min kropp, för att jag ville verkligen prestera på topp under varje träningspass. Idag jobbar jag hårt för att hitta smarta rutiner, vet jag jag att jag ska träna hårt och tufft pass imorgon, så kan jag inte, och jag vill inte dricka alkohol. Sen är ju inte livet statiskt, är det så att det är en go trevlig middag inplanerad med vin, så givetvis flyttar jag på passet några dagar framåt. Jag brukar säga att;  ”Drick med måtta, annars får du stå över en potta” Hej hopp!

Att äta ett god middag och njuta av goda vänners lag med en gött vin till maten,

det är en del av livet.

Det är är mysigt! Sans och balans i det mesta av livet är bra!

  bild 2-4

Några Negativa effekter av alkohol på din kropp och träning - Du orkar mindre och presterar därmed sämre - Din balans och koordination blir sämre och där med tekniken - Du återhämtar dig sämre och kommer var längre tid trött i kroppen - Du kan lättare åta dig sjukdomar - Du kan få lättare och mer träningsvärk - Olika studier visar att du kan tappa cirka 20 % (mer eller mindre) av den effekt du vill ha från själva träningspasset. - Alkohol ger dig massa extra kalorier - Alkohol är en drog för kroppen vilket innebär förbränningen sjunker i kroppen - Tänk på alkoholen når ut till alla organ i din kropp och påverkar därmed hela   kroppen, både in- och utsidan.

”super” VIKTGIT! Alltså, tänk så här; Det är inte så smart att dricka alkohol direkt efter träning, och heller inte dagen innan ett tuffa inplanerat träningspass heller. TIPS! Som alltid, Drick massor med vatten, och ät ordentligt med smart mat, som grönsaker, proteiner och bra fetter för att fylla din kropp med mycket energi innan och efter alkohol intag, och undvik skräpmat !  

Coach Jari For You

- Jag hjälper dig vidare

Rösta på mig Årets PT 2012 Jari Ketola

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply