Okategoriserade

Vi har alla en historia – Jag är en finsk båtflykting som älskar träning

Hej Alla Ni Bästa! Måste ju säga att det är mega skoj, gött och spännande att få börja jobba och blogg skriva för BLOGOZINE WELLNES, och jag är mega stolt att få tillhöra teamet. Jag älskar ju historia, och jag har sett pyramiderna flera gånger, inte för att jag är lika gammal men jag kommer ändå att skriva lite historik om hur jag kom in på det här med idrott, träning, hälsa, motion och wellnes. Redan som ung präglade idrotten mitt liv Jag har finska rötter och kom till Sverige med de röda båtarna ”Viking Line” som 1 åring, och på tidigt stadium lära mig att agera, prestera och leverera. Med starkt idrotts intresserade föräldrar fick jag pröva på många olika idrotter b.la gymnastik, simning, skidor och friidrott. Jag sprang min första tävling som 5 åring, 60 meter och jag vann. Jihaaaaa !!! Sedan dess har Idrott, träning och prestation präglat mitt liv, och som vuxen har jag funnit mer av ett helhets tänk vad gäller livsstil, hälsa och wellnes. Jari 5   Jag älskade att ta hand om min lille bror Janne, vi tränade och tävlande många gånger samtidigt som unga. Som ung idrottare gick jag min första friidrotts Tränare kurs för att kunna hjälpa till som tränare i lilla friidrotts klubben Gimo Fridrott för de yngre kidsen. Måste säga att det var så coolt att se barn leka, idrotta och röra på sig, allting sker så lätt, naturligt och smidigt. Sedan har jag även vikarierat som gympa lärare årskurs 1 - 6, och snacka om energi på gympa lektionerna BAM säger jag.   Såld på auktion för 40.000kr Nu idag hinner jag tyvärr inte att hjälpa ungdomar, men jag fick förfrågan av Gunilla von Platen som är en av projekt ledarna för www.littleangel.nu ifall jag ville skänka X antal PT timmar till för mån för Little Angel som är ett projekt för att bygga och driva ett barnhem utanför Damaskus för barn som förlorat sina föräldrar i det pågående kriget i Syrien och Irak. Coach Jari och mina PT timma auktionerades du för 40.000kr , som jag med glädje och stolhet arbetar för. Min önskan och förhoppning är att även de ska få leka, röra på sig, få vara aktiva som barn och få möjlighet till lek, idrott och motion precis som jag fick. TACK för Denna gång “Någon är entusiastisk i 30 sekunder, En annan I 30 dagar, Men det är den som är det i 30 år som når framgång I livet.” Coach Jari For You coach jari    

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marita Välimaa
  4 oktober, 2015 at 09:15

  Käre vännen .är så stolt över allt du gör och mer nu då du ska vara med i detta .Jag kommer som vanligt att följa med i det du gör . Du är en suverän förebild just för kidsen , då jag såg mycket av det du gjorde i just lilla Gimo som du själv berättade , det var skoj att vara med på sidan av planen och följa det ni gjorde på träningarna. <3

 • Reply
  Marita Välimaa
  4 oktober, 2015 at 09:18

  Är mega stolt över allt du är med i <3

 • Leave a Reply