Mat

Luxury chocolate cake – recipe for dinner winner


Avslutar den här fantastiska långhelgen med en chokladkaka som är helt magisk. Gör den och kommer vinna varenda middagsbjudning du någonsin kommer att hålla. Garanterad succé. Hör på det här: kladdkaka, smälta marshmallows, dulce de lece och mörk chokladtryffel. Eller förresten, smaka på den! Recept här under! 

Använd ditt favoritrecept på kladdkaka. Jag kör ett modifierat recept från Markus Aujalay som du hittar här. Receptet säger 3 dl strösocker, jag tar bara 2 och lägger till 1 dl farinsocker istället. Det gör smeten lite mindre söt men den här kakan har så mycket annat sött så det räcker och blir över!

När du tagit ut kladdkakan, låt ugnen vara på och lägg 150g minimarshmallows eller klippta större ovanpå och ställ tillbaka kakan i ugnen i ca 5 minuter. Marshmallowsen ska smälta men inte få färg.

Ta ut kakan och låt den svalna lite. Bred sedan över en burk dulce de lece/karamelliserad mjölk. In i kylen tills den svalnat helt. 

Sedan dags för tryffeln. 

1 dl vispgrädde 

200 g mörk choklad

Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Låt grädden koka upp och häll över chokladen. Rör ihop försiktigt till en jämn smet och bred över på toppen av kakan. Tillbaka in i kylen tills tryffeln har stelnat. 

Servera och njut! 

Ending this amazing long weekend with a magical chocolate cake. This is the cake that will win every dinner party you’ll ever throw. Success guaranteed. Listen to this: brownie, melted marshmallows, dulce de lece and dark truffle. Or actually, taste it! Recipe below!

First, use your favorite brownie recipe. When the cake is done, take it out and put 150 g of mini marshmallows, or cut big ones, on top and then put the cake back into the oven. Let the marshmallows melt for a few minutes, they should not start to color. Take it out again and let it cool for a while.  

Add a can of dulce de lece/caramelized milk on top and refrigerate. 

Then, time for the truffle!

1 dl whole cream

200 g dark chocolate 

Chop the chocolate and put it in a bowl. Heat up the cream until it boils and pour over the chocolate. Blend carefully until it’s smooth and layer on top of the cake. Refrigerate again until completely cool.

Ready to serve!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply