Allmänt Mat

Scandic Sjöfartshotellet

2015-05-18 17.09.11 2015-05-18 15.09.24 2015-05-18 17.20.03Idag har jag hängt på heldagsmöte med Stockholms alla hotelldirektörer på Scandic Sjöfartshotellet vid Slussen. För mig som är ny i hotellbranschen är det superbra att höra hur de tänker och resonerar kring olika saker och vad som är viktiga frågor just nu. Dessutom har vi ätit fantastiskt god mat hela dagen! Alltså, det här jobbet kommer att göra mig så tjock! Haha! Jag höll mig borta från kakbuffén till kaffet men det var på det berömda håret. Mvh Cookie Monster. Efter mötet fick vi en liten, kalla det tapasbuffé, med svingoa grejer. Som den här fantastiska skapelsen med matbananchips och mangosalsa med rödlök.

Sedan tänkte jag komma med ett litet tips. Scandic Sjöfartshotellet har en riktigt fin takterrass med utsikt över Gröna Lund och inloppet mot Stockholm. Den har dessutom tak och värmare så även om vädret är lite ruggigt som det var i eftermiddags är det mysigt där uppe!

// Today I’ve hung out in an all day meeting with all general managers of our hotels at Scandic Sjöfartshotellet at Slussen. To me, who’s new in this industry, it’s super to hear what they’re thinking and discussing different things and what issues are important right now. And we’ve eaten amazing food all day! Honestly, this job is going to make me so fat! Haha! I kept away from the dessert buffé during the coffee break but it was a close call. BR Cookie Monster. After the meeting, we had a small, call it tapas buffé, with super tasty stuff. Like this amazing creation with cooking banana and mango salsa with red onions.

Then, I have a cool tip for you. Scandic Sjöfartshotellet has a really nice roof top bar with a great view of Gröna Lund and the inlet to Stockholm. It also has a roof and burners so even if the weather is a little bleak like this afternoon, it’s nice and cozy up there!

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  pilla
  maj 18, 2015 at 10:33 e m

  Vet du vad jag skulle vilja ha på hotellrummet? hälsosamma saker i minibaren. Inte bara öl, shottar och toblerone. Varför inte en bar, froosh smoothie eller ngt sådant? Brukar iofs inte bo på Scandic speciellt ofta så vet inte om det finns där. Och en karta med löparrundor i närområdet i receptionen hade också varit toppen. Såg från en bekant som varit på Crown hotels och där hade de löparkartan. Hur perfekt är inte det speciellt om det inte finns ett hotellgym.

  • Reply
   admin
   maj 18, 2015 at 10:35 e m

   I know, det är rätt tröttsamt med samma gamla grejer. Scandic har ju inte minibarer längre utan en shop i lobbyn med bland annat nötter, smoothies och annat som faller inom ”någorlunda nyttigt”. Finns förstås en massa onyttiga grejer också för den som vill ha sånt!
   Löparkarta är det många hotell som har också faktiskt. Det är bra skit!

  Leave a Reply