Mat

No gluten

Typ alla har sagt mig att jag borde sluta äta gluten för att få ordning på magen. Jag har vägrat. Jag är inte glutenintolerant. Jag har papper på det till och med. Proverna jag tog för ett par veckor sedan ni vet? Helt normala, ingen intolerans någonstans.

Det här med att gluten är roten till allt ont och att typ alla med IBS (diagnosen jag är övertygad om att kommer sättas på mig efter ett gäng prover till) mår bättre utan gluten. Läser man lite på nätet finns det ingen hejd på hur bra alla mår när de slutar äta gluten.

Jag vet inte, jag tänkte bara testa och se vad som händer. 2,5 dagar har jag kört nu. Oklart om det haft effekt. Magen är lite bättre men det hade den börjat bli redan innan så jag vet inte om något kan tillskrivas glutenbortfallet.

Någon med erfarenheter att dela med sig av?

IMG_1538.JPG

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Ulrica
    september 25, 2014 at 9:27 f m

    Jag har IBS och gluten eller ej, det är inte mitt problem… Mitt problem är bl.a lök och sen undviker jag laktosprodukter i dess ’rena form’ som typ mjölk, creme fraiche och grädde… Äpple på tom mage kan ge hiskeliga besvär och ibland vet man liksom inte vad som fick magen att slå bakut! Och något som är ännu viktigare vilket tog mig sin lilla stund är att egentligen lyssna på magen… Äta regelbundet, äta i lugn och ro och gå på toa när magen säger till! Det räcker långt för mig :)!
    IBS är skit!

    • Reply
      admin
      september 25, 2014 at 9:56 e m

      Ja, skit var ordet sa Bull. Det känns jävligt random detta faktiskt. Vad som funkar och inte. Och att det kom nu, bara sådär. Jag känner mig kroppsligt motarbetad faktiskt.

    Leave a Reply