Mat

Breakfast for champions

Igår fick jag ett kit med frukostgrejer från en PR-byrå. SLU har gjort en studie på 41 personer som fick äta en rågbaserad knäckefrukost istället för en med formfranska. Knäckepersonerna ska ha känt sig mättare och ätit mindre till lunch. Och nu var frågan – hur mätt blir jag av knäckefrukosten?

Jag vet inte om det bara är jag men för mig är det inte alls konstigt att man blir mer mätt av knäckebröd än formfranska. Jag har alltid ätit mycket knäckebröd, rätt standard mellanmål för mig. Och äter folk verkligen formfranska till frukost? Det innehåller ju inget! Man måste ju äta halva brödet för att magen ens ska märka att det finns nåt där. För mig låter det som att studera hur mycket snabbare en sportbil är jämfört med en buss. Men jag ska ställa lite frågor till forskaren så vi får veta hur han tänkte. Kommer i ett senare inlägg.

Det var gott med knäckefrukost i alla fall! En frukost innehåller:
4 skivor hjärtknäcke
20g lättmargarin
2 skivor skinka
1 dl apelsinjuice
Kaffe eller te

20140628-081726-29846799.jpg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply