Koreanska hudvårdstips

Fias Kit för Acnebenägen & Känslig Hud

Hej alla bloggläsare!

Hoppas ni haft en härlig start på det nya året! Mitt namn är Fia och jag har sen oktober haft min praktik hos Glowid som en del utav min utbildning inom digital handel. Det har blivit min tur att få dela med mig och sätta ihop ett litet kit utav mina fem favoritprodukter just nu.

Min hud och jag har inte alltid varit sams då jag för några år sedan fick ett rejält utbrott av hormonell acne som jag fortfarande handskas med. På detta är min hud också rätt så känslig och jag blir lätt torr vilket gör att vissa aktiva ingredienser går bort. Under dessa år har jag fått någorlunda kontroll över min acne, med bland annat olika receptbelagda krämer, men jag har också lärt känna min hud och vet nu vad den behöver för att må bra och vara sitt glowigaste jag!

Dessa fem produkter är några utav många som kommit att bli mina favoriter som jobbar återfuktande, förebygger acne och jämnar ut hudtonen. Ni kommer märka att majoriteten av produkterna är från By Wishtrend som är ett märke jag verkligen fastnat för. Produkterna är framtagna för att passa en känslig och acnebenägen hud och dem jobbar hela tiden med att hitta effektiva formuleringar för att ge maximal effekt och synligt förbättrade resultat. 

 

By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water

Även fast jag har känslig hud så fungerar denna exfolierande toner utmärkt på mig! Jag använder den ungefär 2-3 kvällar i veckan beroende på hudens tillstånd. Efter dubbelrengöring applicerar jag antingen denna på en bomullspad och sveper över hela ansiktet eller så har jag den bara som en punktbehandling på finnar och gamla ärr. Jag följer alltid upp med en återfuktande toner som jag klappar in med händerna i flera lager för extra återfuktning.

Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheetmask & By Wishtrend Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheetmask

Jag har valt att ha med två stycken olika sheetmasker till mina favoriter. Anledningen till det är att under vintertid är min hud som torrast och behöver all extra fukt den kan få och under den här perioden använder jag sheetmask flera gånger i veckan för att hålla huden återfuktad 24/7. Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheetmask återfuktar, reparerar och stärker en skadad hudbarriär medan By Wishtrend Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheetmask ger lyster åt en glåmig hud, jämnar ut hudtonen samt lugnar. Båda maskerna passar en känslig hud och är perfekta att alternera mellan den här tiden om året beroende på hudens dagsform.

 

 

By Wishtrend Polyphenol in Propolis 15% Ampoule

Har aldrig tidigare märkt effekt av en produkt så snabbt som jag gjorde med denna. Min röda och irriterade hud var nästan som bortblåst morgonen efter. Den har verkligen blivit min go-to produkt som jag inte kan vara utan i min rutin. När jag experimenterat för mycket med nya produkter och huden känns irriterad är det alltid denna jag återkommer till. Den verkar lugnande, återfuktande och balanserar oljenivån i huden vilket är perfekt för mig som lätt får finnar. Jag använder denna morgon och kväll efter toner och essence genom att applicera några droppar i ansiktet och massera in. Ett tips är att applicera ett c-vitamin serum innan denna för att få ett riktigt härligt glow!

By Wishtrend Vitamin 75 Maximizing Cream

En nyfunnen favorit för mig! Denna härliga kräm är liksom propolis ampoulen rik på antioxidanter som stärker huden samt vitamin C och E som jämnar ut hudtonen och reparerar. Jag använder krämen främst på kvällen som sista steg och även denna passar fint ihop med ett C-vitamin serum för att boosta och maximera effekten av C-vitaminet. Den går lika bra att använda som dagkräm men glöm då inte att applicera Spf efter. Jag blev väldigt medveten om min hud när jag hade som mest acne och för att slippa få tråkiga och kvarstående ärr gick jag aldrig utanför dörren utan att ha tagit på solskydd. För varför kämpa så mycket med huden om man ändå sen slänger bort allt genom att inte skydda den! Spf är nu ett måste i min morgonrutin året runt!

Ett sidotips från mig om det känns omständigt och svårt att hinna med att applicera solskydd på morgonen är att hitta en dagkräm med Spf i sig. Dr. Ceuracle Cica Regen Anti-dust Sun Gel med hela Spf 50 är även den en favorit 😉

Det var mina fem favoriter! Känner ni igen er i min hudtyp och undrar något får ni gärna ställa frågor i kommentarerna 🙂 Alla produkterna säljs just nu som ett kit och ni hittar det här till 20% rabatt till och med söndag 12 januari 2020.

/Fia <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->