Koreanska hudvårdstips Trender

Gott Nytt År! Vinnare 2019 och trender inför 2020

Vill önska er alla ett riktigt gott nytt år med en liten sammanfattning av 2019 och trendspaning inför 2020!

Vilket spännande år det har varit! Så mycket kul har hänt hos oss på GLOWiD. Tänk att jag startade GLOWiD 2017 under min mammaledighet, byggde hemsidan medan min lille son låg och sov samt hade lager i min walk in closet!:) Pö om pö så växte företaget och i somras hade vi växt så pass mycket att vi kunde börja anställa och vi växte ur vår lilla lokal😊

För 2 månader sedan flyttade vi in i vårt första riktigt egna kontor med eget lager och större yta. Vi håller fortfarande på att få ordning i kaoset med möbler och hyllor men i mina ögon är det helt PERFEKT redan:)! För jag är så otroligt stolt över resan från min walk-in-closet (hur mysigt det än var😉), till ett eget kontor med härliga medarbetare att dela dagarna med och eget lager och packning där vi kommer kunna bjuda in till events och ha ett eget litet showroom!!!:)

Utöver flytten till eget kontor så är mina favorithändelser 2019 alla härliga nyheter vi fått in och här kommer min favoritlista bland nyheterna prioriterat högst upp och neråt:)

 

  1. Vinnare år 2019! By wishtrend polyphenol in propolis 15% ampoule (absolut favorit som jag använder morgon och kväll). Den är formulerad för att både bekämpa och förebygga acne och blemmor genom att återfukta och balansera oljenivån i huden och skyddar huden från yttre oxidativa skador såsom avgaser, sol och annat i vår omgivning som dagligen attackerar huden och påskyndar hudens åldrande om vi inte skyddar oss mot det. Perfekt att använda i kombination med ett c-vitamin serum för en extra lyster och antioxidantboost! Jag använder den efter klairs freshly juiced drops (på sommaren) eller by wishtrend 21,5 advanced serum (på vintern)
  • Minskar rödhet och inflammation
  • Återfuktar
  • Minskar pigmentering för en jämnare hudton

  1. Klairs fundamental watery oil drop 

Innehåller gottigheter som camellia sinensis (Grönt te), ceramider,  peptider och olika typer av fermenterade ingredienser. Med andra ord är den proppfull med antioxidanter som ger lyster, skydd, näring och jobbar anti-aging. Jag använder denna både morgon och kväll som ett serum (efter toner och essens och c-vitamin serum och innan fuktkräm)

3. Make prem idebenone ampoule.

Vad är då idebenone?– Idebenone är en otroligt kraftfull antioxidant (4 gånger så mycket som C-vitamin och 10 gånger så mycket om Coenzyme Q) som gör så himla mycket bra saker med huden!

– Ger lyster

– Ökar elasticiteten

– Minskar fina linjer

– Återfuktar

– skyddar mot fria radikaler (som avgaser I luften, solen, rök).

– Gör produkten gul (innehåller inga färgämnen

Så vill man jobba med hudens elasticitet, återfukta och samtidigt skydda den mot fria radikaler (cellskador) som finns överallt runtom oss så är detta en perfekt produkt! Passar även känsliga hudtyper. 

 

  1. Dr ceuracle VC mellight kit

Det här kitet innehåller 4 st C-vitamin ampuller och en tillhörande Ion jector (teknik från salong till hemmabruk). Jag har kört det som en 4-veckorskur 2 gånger under hösten för att riktigt boosta lyster och elasticitet och även jobba extra mycket med att få bort mina pigmentfläckar och gamla ärr från acne (kitet jobbar inte bara bort fläckar utan förebygger också nya).  Så har man lite trist och glåmig vinterhud, testa detta!

Kitet innehåller 4 st ampouler som har ett c-vitamin pulver i korken. När man pressar ut det så håller ampoulen i 1 vecka så detta är en 4 veckors kur kan man säga (förvara i kylen för bäst hållbarhet). Massera in och dra Ion Jectorn över huden inifrån och ut. 

Huvudingredienser i dessa godingar är:

Rent C vitaminpulver och idebenone och istället för vatten innehåller de vitamin tree extract som ger supermycket näring åt huden och mer effektiv återfuktning än vad vatten ger. Dessa jobbar tillsammans med att jämna ut hudtonen, ge lyster, öka elasticiteten och minska fina linjer.

Glutathione är en antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler och består av tre aminosyror (cysteine, glutamic acid och glycine) De finns naturligt i huden, men med åren minskar det naturligt vilket gör att huden åldras. De har också en uppljusande effekt vilket hjälper till att minska pigmentering/bruna fläckar.

Tranexamic Acid är en syntetiskt aminosyra, även denna känd för att ljusa upp och jämna ut hudtonen, superbra mot melasma/pigmenteringar/mörka fläckar och ärr!

Vad gör då Ion Jectorn som medföljer i kitet?

Detta fungerar som en injektion genom huden utan nålar. Jo faktiskt! Med Ion jectorn hjälper man ingredienserna att penetrera djupare in i huden så man får en optimal effekt. Det kallas jontoforesteknik och har länge använts på kliniker för en anti-aging effekt och dr ceuracle har alltså tagit fram den i ett miniformat så att man kan använda den hemma när man vill och till ett lägre pris än på salong.  Metoden uppfanns av två franska plastikkirurger som ville få in produkter djupare i huden utan att behöva använda nålar och injicera preparat. Med jontoforestekniken lyckades de med hjälp av en svag ström slunga ner ingredienserna djupare ner i huden och därmed få en bättre effekt av hudvården. Det är alltså en väldigt gammal och beprövad teknik som funnits på sjukhus och salonger länge som man nu kan använda hemma.

 

Trender 2020

  1. Innovativa sheetmasks för vardagsbruk. Vi kommer att se flera nya och innovativa masker och sheetmasks som blir en ännu större del av den dagliga rutinen.  Exempel kan vara enklare och snabbare alternativ att använda på morgonen eller mitt på dagen för att snabbt fräscha upp huden.
  2. Mat och livsstil i hudvård. Trenden att använda hälsosam mat/ingredienser även i hudvård forstätter. Vi har sett ingredienser som matcha, svamp och alla möjliga frukter och grönsaker men också livsstil som speglar sig i hudvården. Äter man exempelvis veganvänligt så är det vanligt att fler och fler söker veganvänlig hudvård. Detta snappas upp av fler och fler märken.
  3. Hudvårdskliniks teknik för hemmabruk såsom ion jector (jontofores) för hemmabruk. Trenden fortsätter med att kunna köpa hem hjälpmedel och teknik som förhöjer hudvården och kan användas i hemmet. Ni kommer självklart att få se mer av denna trend hos oss!:)
  4. Gamla asiatiska traditioner når västvärlden. Gamla asiatiska hudvårdstraditioner såsom Gua Cha stenar (använder denna några kvällar per vecka),  jade rollers (jag använder denna över min sheetmask) dyker upp i västvärlden och används för att optimera hudvården.
  5. Anti pollution –Vi har (varken vi vill eller ej) föroreningar i luften runtom oss (fria radikaler) och det är därför viktigt att skydda huden mot dem och lägga en barriär för att skydda huden och därmed minska risken för att huden skadas (cellskador) och åldras i förtid. Exempel på sådana produkter är cica regen antidust sungel och c-vitamin serum såsom Klairs freshly juiced vitamin drops för antioxidativ effekt.
  6. Egenvård inifrån och ut. Hälsa och skönhet går mer och mer hand i hand. Precis som att trenden att dricka och äta mat och dryck fria från skadliga ämnen så vill man också ha ett ”rena” hudvårdsprodukter utan onödiga tillsatser i den mist man sprayar över sitt ansikte. Trenden med ”rena” produkter fortsätter alltså.

 

Med de orden vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År med massor av spännande ny hudvård:)

Kramar
Cecilia

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->