Koreanska hudvårdstips

Dimm-mist. Mistskola för fukt och glow dygnet runt!

En av de senaste trenderna i Korea är så kallad fog mist (dimm mist). Misten ska vara så lätt och finfördelad att det känns som att man går in i en fuktig dimma när man sprayar den över ansiktet.

Vad är egentligen en ansiktsmist, varför ska man ha en och hur kan man bäst använda den? Här kommer några enkla mist-tips som du kan använda för att bibehålla fuktnivån i huden under dagen och förebygga fuktförlust och obalans i talgproduktionen.

1. Fyll på med fukt under dagen! Den genomsnittliga människans hud förlorar ca 1, 1/2 kopp vatten per dag! Från att vi går upp på morgonen tills att vi lägger oss på kvällen så hinner huden utsättas för en mängd påfrestningar som kan göra vår hud uttorkad, såsom datorer, temperaturväxlingar, sol, vind och  föroreningar i luften, för att bara nämna några saker.

2. Ha mist o clock! För att skydda huden på bästa sätt mot denna fuktförlust så gäller det att hjälpa den så mycket som möjligt genom att skapa ett bra försvar som hjälper oss att hålla huden återfuktad, frisk och fräsch. Det är här som fuktmisten kommer in som en del av lösningen! För att behålla fukten i huden så behöver vi nämligen helst återfukta flera gånger per dag och eftersom de flesta har någon typ av bas-smink på dagtid så är det enklaste sättet är att använda en ansiktsmist. Spraya på 20 cm avstånd över smink när du känner att du behöver det, eller bestäm en tid som är ”mist o´clock”. Varför inte börja morgonen med en uppfräschande spray (ha den på sängbordet och börja dagen på bästa sätt:) Fortsätt sedan att mista tilll exempel vid förmiddagskaffet, lunchen och eftermiddagsfikat, eller varför inte påväg till after worken för lite extra glow! 

3. Använd den i din sminking! 1. På morgonen, spraya 1-3 gånger på en klick foundation eller bb-cream innan du applicerar, för att få en mer återfuktande och lättflytande konsistens som lätt sjunker in utan att krackelera samt ger en naturlig lyster. 2. För en extra glowig look, spraya misten mellan de olika stegen i din hudvårdsrutin (det kapslar in de olika stegen i huden och ger en mjukgör huden inför nästa steg) 3. Avsluta sedan med att spraya över hela ansiktet (som en setting spray) 

4. Använd som en toner innan du går vidare med essence, serum, ampoule och fuktkräm!

5. Ha med på flyget (flygluften kan få den allra mest återfuktade huden att krackelera:)) för att återfukta och preppa inför flygsheetmask:)

Hyggee All in One Mist är en perfekt mist att ha med i väskan eller på skrivbordet och som passar alla hudtyper. Den innehåller essenser från bland annat hyaluronsyra och björksav som jobbar återfuktande och balanserar talgproduktionen. Samtidigt ger den även en fin lyster och lugnar huden. När man sprayar så kommer misten så finfördelat och lätt över ansiktet att den fungerar utmärkt även över smink. Funkar också toppen att använda som toner morgon o kväll efter rengöring.

Har du gjort en laser, syrabehandling, bränt dig i solen eller bara har en hud som känns irriterad och varm så är leegeehaam hope PLC solution mist ett väldigt bra alternativ. Den är anti-inflammatorisk samt lugnar och kyler irriterad, känslig, solbränd och torr hud. Den innehåller en kombination av lugnande aloe vera och läkande centella asiatika (en mycket populär koreansk ingrediens som är känd för att lugna och läka irriterad, inflammerad hud). Den innehåller också lakrits-extrakt som har anti-inflammatoriska egenskaper samt vintergröna som lugnar irriterad hud. Tips! Ställ den i kylen för extra kylande effekt.

Hoppas ni ska gilla vår mini-mist skola!

Kramar från Cecilia och Team GLOWiD

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->