K-beauty för nybörjare Koreanska hudvårdstips

3 tips för att maximera din sheetmask!

3 tips för att maxa din sheet mask!

1. Preppa huden innan du lägger på din sheetmask.

Efter rengöring, massera och klappa in en toner som återställer pH-balansen och fuktnivån efter tvätten. Fortsätt med eventuell essens och serum innan du lägger på din sheetmask. Anledningen till att det är bra att lägga på toner och serum innan din sheetmask är att den hjälper de aktiva ingredienserna från dessa produkter att absorberas mer effektivt i huden. När du är färdig med din sheetmask, klappa försiktigt in den överblivna essensen för att hjälpa huden att absorbera allt. När essensen sjunkit i i huden, avsluta med en fuktkräm för att låsa in all fukt och näring som nu absorberats till huden via sheetmasken. Läs mer här för en fullständig guide till den koreanska 10-stegsrutinen

2. Följ tidsanvisningen!

Sheetmasks eller arkmasker fungerar effektivt tack vare att själva ”arket” kapslar in essens och håller den på plats tätt mot huden vilket gör det lättare för huden att absorbera essensen mer effektivt än om du masserar in den med händerna. Om du använder din sheetmask för länge kan arket istället börja torka ut, vilket ger motsatt effekt då fukten som tillförts huden börjar absorberas tillbaka in i arket. För bästa resultat, håll koll på vilken tid som rekommenderas på förpackningen. Vill du ha en sheetmask som går att använda längre än de vanliga 10-20 minuterna? By wishtrend hour long gauze sheetmask kan användas i hela 40 min tack vare det speciella arket som kan absorbera extra mycket essens. Perfekt för en sheetmask powernap en sommareftermiddag i hängmattan!

By wishtrend hour long gauze sheetmask

3. Välj en kvalitativ sheetmask.

Det som ibland glöms bort när man ska välja sheetmask ( då stort fokus ofta läggs på att hitta rätt essens) är att själva arket också spelar stor roll för slutresultatet.  Det är viktigt att arket fäster tätt mot huden och inte lossar här och där. Klairs båda sheetmasks fäster smidigt på huden och halkar inte av. Dessutom är de delade i två delar vilket innebär en perfekt passform oavsett vilken ansiktsform du har!

 

Klairs rich moist soothing tencel sheetmask

 

 

 

 

 

 

 

Denna lugnande sheetmask passar perfekt för dig som har irriterad, torr och känslig hy och vill ha en ordentlig dos av fukt. Med ingredienser som ceramide, aloe vera och hyaluronsyra jobbar den med att reparera och återställa hudens naturliga barriär, som lätt tar skada vid yttre påfrestningar. Med andra ord är denna sheet mask din bästa vän efter en stressig dag. En 20 minuters paus tillsammans med denna fuktgivande nyhet kommer få dig att må på topp!

Klairs midnight blue calming sheetmask

Denna sheetmask passar dig som har fet hy med förstorade, igentäppta porer. Tack vare ingredienser som BHA, vide, barkextrakt och erytritol jobbar Klairs Midnight Blue Calming Sheet Mask aktivt med att kyla ned och kontrollera hudens talgproduktion. Dessutom passar även denna mask dig som upplever irriterad hud, då den både lugnar och ger mycket fukt. För en extra härligt svalkande effekt, lägg masken i kylen 10 minuter innan applicering. Perfekt efter en dag i solen när huden behöver lite extra omtanke!

 

Ha en underbar helg!

Cecilia

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->