Trender

Summerglow- glass skin kit!

Dags för lite summerglow-glass skin?

Vi har testat och tagit fram ett kit för att få en fin summerglow och glass skin look! Glass skin har jag tidigare skrivit om men vill ta upp det igen eftersom det är extra snyggt med glow på sommaren! En liten sammanfattning över vad glass skin är: Det är en av de största trenderna i Korea och handlar om att få den där jämna, glowiga huden som är fri från porer och pigmentering och med en hälsosam glans, lika klar som ett glas. Så vad ska man tänka på? En av de viktigaste sakerna är fukt, fukt och åter fukt.

Här går jag igenom kitet steg för steg mot en somrig, glowig glass skin look!

Steg 1.

Dubbeltvätten

Klairs black deep cleansing oil

 

Oljetvätten tar bort all oljebaserad smuts som smink och avgaser och tvättar även bort att överflödig olja från huden. Oljan drar samtidigt med sig orenheter ur porerna.

 

By wishtrend green tea and enzyme powder wash

 

Den rengör samtidigt som den exfolierar och minskar porer. Är man mycket känslig så kan man variera denna med en annan vattenbaserad rengöring men annars går det bra att använda denna varje dag.

 

Steg 2

Fuktgivande toner som innehåller massivs med återfuktande hyaluronsyror (hyaluronsyra är en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och som binder fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt). Denna går bra att applicera i flera lager om man vill ha en mer plumpad effekt (vänta ca 2 minuter mellan varje applicering).

Leegeehaam grow hyal B5 toner

Steg 3

Ampoule som ger direkt glow och anti-aging effekt med 50% propolis och multivitaminer

leegeehaam grow vita propolis ampoule

 

Steg 4

Sheetmask som plumpar och ger glow

Leegeehaam life vita propolis nutri mask

 

Steg 5.

En fuktkräm som ger direkt glow och kapslar in näring och fukt i huden, leegeehaam grow vita propolis ampoule

Steg 6. Bb-cream med spf 40 som jämnar ut och förebygger solskador från solen. Klairs mochi bb-cushion

Extra! Ett tips är också att ha med en mist i handväskan för att fylla på med fukt och balansera oljenivån i huden under dagen samt få lyster. Denna går bra att spraya över smink på 20 cm håll, och den svalkar också skönt varma sommardagar!

 

Hyggee all in one mist

 

Glöm inte att återapplicera solskyddet flera gånger under dagen för att få ut full effekt och för att kunna njuta av solen och samtidigt skydda huden mot pigmentering och andra ålderstecken!

Hela kitet hittar du här Summerglow-glass skin kit

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ulrika
  juni 27, 2018 at 5:37 e m

  Ersätter steg 5 både min gamla dag- och nattkräm? Eller behöver jag köpa krämer utöver detta kit?
  Tacksam för svar!

  • Reply
   Cecilia Ortmark
   juni 28, 2018 at 2:43 e m

   Hej! Leegeehaam vita propolis cream fungerar utmärkt både som dag och nattkräm så du behöver inte lägga till ytterligare krämer till kitet:)

  • Reply
   Cecilia Ortmark
   september 12, 2018 at 12:52 e m

   Hej Ulrika! Ja den fungerar både som dag och nattkräm:)

   Vänliga hälsningar!
   Cecilia

 • Reply
  Jenny
  juli 6, 2018 at 1:37 e m

  Hej! Hade eg samma fråga som Ulrika – alltså om man kan använda Leegeehaam vita propolis cream som nattkräm? Har du annars nåt bra tips på nattkräm (har idag Klairs Midnight blue men läste att den eg inte ska användas som nattkräm utan mer för problemområden)?

  Tack!

 • Reply
  Cecilia Ortmark
  september 12, 2018 at 12:50 e m

  Hej Jenny! Ja den går bra att använda både som dag och nattkräm. Det stämmer bra med klairs blur cream att den helst används efter din nattkräm. Vill du ha ännu mer fukt och vård till huden inför natten så rekommenderar jag en nattmask, kika t.ex på klairs freshly juiced E-vitamin mask som funkar jättebra som nattmask (du använder den då efter din vanliga fuktkräm inför natten) Vänliga hälsningar!
  Cecilia

 • Leave a Reply

  -->