Koreanska hudvårdstips

Lyster med fermenterad hudvård?

Lyster, len och klar hud med fermenterad hudvård/goda bakterier?

Har du pigmentfläckar, fina linjer eller torr hud som du vill jobba med så kika lite närmare på detta! Så kallad fermenterad hudvård/fermented skincare har varit trendigt i Korea i några år nu och det fortsätter att vara mycket populärt och adderas ofta i hudvård efter att fler och fler ser de fina resultaten det ger.

Vad gör fermenterad hudvård för huden?

  • Fina linjer/rynkor/åldrande hud – Aminosyror (t.ex glycine) återupplivar och ger fastare hud. Det hjälper till att främja produktionen av kollagen vilket ökar cellernas förnyelse/hudförnyelsen.
  • Pigmentering/bruna fläckar – Fermenterad hudvård är naturligt exfolierande, jämnar ut hudtonen och ljusar upp fläckar. Det hjälper även hudcellerna att reparera sig efter till exempel solskador.
  • Torr hud – Syror från socker och frukt är naturligt och effektivt återfuktande för torr hud.

Man har länge vetat att fermenterad mat (som surkål eller Kimchi) är bra att äta, men hur funkar det egentligen? När man fermenterar mat stiger näringsvärdet eftersom det då utsöndras nya enzymer och syror som är fördelaktiga för kroppen. Det är också bra för matsmältningen eftersom bra bakterier kommer till, och hjälper till att spola ut onyttigheter ur kroppen.

Koreanska hudvårdsföretag började för ca fyra år sedan ta det ett steg längre och började fermentera växter och plantor för att få fram liknande effekter på huden. Egentligen är det en enkel process som använts i tusentals år och som nu också härligt nog ger oss superbra fördelar även på huden.

Ett märke som anammat fermenterade ingredienser och goda bakterier i sina produkter är hyggee. Till exempel i hyggee all in one cleansing water, hyggee all in one cream eller hyggee all in one mist hittar man ingredienser som Lactobacillus Ferment, Lactococcus Ferment Lysate, Bifida Ferment Lysate som alla är goda bakterier/probiotika för huden och som bland annat stärker huden, återfuktar, reparerar celler och lugnar irritation i huden samt jämnar ut hudtonen. Så har du pigmentfläckar, fina linjer eller torr hud som du vill jobba med kan detta vara produkter som passar dig väldigt bra!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->