Trender

Molnfri hud

Cloudless skin/molnfri hud                 

Visst är det härligt när man börjar se resultat av sin hudvård och när den där känslan av vilja jobba ännu mer mot ännu bättre resultat kommer? Detta är en del av kulturen i Korea, just att lägga tid på sin hud och hudvårdsrutin,  hela tiden jobba med sin hud och att hitta nya mål att jobba emot. Vi har hört ord som glass skin och babyskin och nu börjar även ordet cloudless skin höras i Seoul. Det är att jämföra med hur fräsch och fin himlen ser ut efter att det regnat och varit molningt, så motsatsen till grått, trist och regnigt med andra ord! Målet är en hud som är klar, jämn och helt fri från fläckar eller ärr. Här kommer några tips på hur man kan komma närmare en ”molnfri”hud:

För klar och pigg hud utan fläckar

 • Exfoliering
  För att undvika grå och trist hud med gamla hudceller är det viktigt att jobba med exfoliering för att få bort alla döda hudceller och få fram nya fräscha. Ett sätt att exfoliera på ett milt men effektivt sätt är med AHA-syra ca 2-4 gånger/veckan. Mandelic acid 5% skinprep water från by wishtrend används som ett ansiktsvatten direkt efter tvätt och hjälper till att ta bort döda hudceller och öka celluppbyggnadshastigheten i huden, minskar pigmentering och ger jämn hudton. En annan produkt som milt exfolierar, minskar porer och som går att använda varje dag är by wishtrend green tea and enzyme powder wash.

 

 • C-vitamin
  C-vitamin skyddar huden mot oxidativa skador som t.ex från solens strålar eller avgaser vilket kan ge bruna fläckar och pigmenterad hud. Klairs freshly juiced c-vitamin drops är framtagen för känslig hud och innehåller c-vitamin som både bleker bruna fläckar och skyddar huden mot nya. För en normal hudtyp är by wishtrend pure vitamin C 21,5 advanced serum med hela 21,5% c-vitamin ett mycket bra alternativ. Använd alltid en bb-cream eller solkräm varje dag för att skydda huden mot solens strålar (även nu på vintern) Klairs illuminating blemish cream ger en naturlig täckning, spf 40, lyster och återfuktning hela dagen med hjälp av hyaluronsyra. Den kan med fördel mixas i handflatan med en droppe foundation för att man ska hitta sin exakta hudton.

 

 • Fukt ofta – fuktmist eller lunch sheetmask
  Var också noga med att återfukta huden morgon och kväll och ha gärna med dig en liten sprayflaska med återfuktande essens eller toner i som du kan använda under dagen och spraya över hela ansiktet vid behov. Ha den t.ex vid jobbdatorn där många blir torra och fyll på då och då. Har du möjlighet att gå undan ett tag på dagen kan det också vara en bra ide med en lunch-sheetmask. Torka av huden med våtservetter, spraya lite fuktmist över hela ansiktet, lägg på masken i 10-20 minuter, ta av och låt essensen sjunka in. En sheetmask som både ger fukt, lyster och som jämnar ut hudtonen är leegeehaam wannabe honey fit mask.   Avsluta med en bbcream eller bb-cushion som är lätt att ha med sig i väskan t.ex klairs mochi bb-cushion som också är supersöt:)

 

För minskade porer och blemmor/finnar

 • Dubbeltvätten

Huden producerar olja hela tiden och vi tillför även olja på huden via smink och solskydd samt avgaser från luften. Detta tillsammans med bakterier gör att huden kloggar igen och vi kan få porer och finnar om vi inte rengör huden ordentligt. Därför är det superviktigt med en bra tvättrutin som grundligt tar bort bakterier och olja. För att få bort både oljebaserad och vattenbaserad smuts är därför dubbeltvätten ett bra trick. Den består av

 1. Oljetvätt klairs black deep cleansing oil
 2. Vattenbaserad tvätt från till exempel leegeehaam tea tree 30 cleanser som lugnar, rengör och löser upp blemmor

Dubbeltvätten bör helst användas morgon och kväll, särskilt om man producerar mycket olja under natten som behöver balanseras upp på morgonen.

Det är en gammal myt att oljetvätt skulle vara dåligt för acne-benägen hud, det är egentligen tvärtom mycket bra eftersom den på ett mycket milt sätt rengör, återfuktar och balanserar oljenivån i huden. Många har faktiskt därför blivit fria från sin acne genom att använda dubbeltvätten!

 

Minska rödhet och irritation

 • Återställ pH-balans och fuktbalans
  Det är viktigt att snabbt återställa fukt och pH balansen efter tvätt för att ta bort irritation och rödhet efter tvätt. Klairs supple preparation facial toner innehåller aminosyror som minskar irritation och återfuktar samtidigt som den återställer pH-balansen efter tvätt. En annan produkt som snabbt lugnar och minskar rodnad och irritation är klairs midnight blue calming cream som även starker hudbarriären och förebygger skador och pigmentering på huden.

Mot molnfria hudvårdstider!:)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->