Trender

Glass skin

En stor trend i Korea är så kallad glass skin, alltså glashud (med andra ord hud som är fri från porer och pigmentering med en jämn glans och lika klar som ett glas)!

Hur får man till detta då? Viktigt är fukt, fukt , fukt och att hjälpa cellförnyelsen på vägen.

Steg 1. Dubbeltvätten

Dubbeltvätten består av 1. Oljetvätt och 2. Vattenbaserad tvätt

Oljetvätten tar bort all oljebaserad smuts som smink och avgaser och tvättar även bort att överflödig olja från huden. Oljan drar samtidigt med sig orenheter ur porerna. Det i sin tur förebygger större porer eftersom oljan också återfuktar vilket resulterar i att huden inte behöver producera mycket olja (vilket i sin tur kan ge större porer). Klairs deep cleansing oil fungerar utmärkt för den första delen av dubbeltvätten. När du sköljt av den, fotsätter du med din vattenbaserade tvätt (skum eller gel). Många koreanska kvinnor använder inte handduk för att torka ansiktet efter tvätt utan låter det självtorka genom att klappa handflatorna mot ansiktet. Detta för att spara all fukt till huden.

Steg 2. Exfoliera.

Använd en mild exfoliant som hjälper cellförnyelsen och jämnar ut hudtonen samt förbereder för alla efterkommande produkter att tas upp av huden maximalt. Jag rekommenderar by wishtrend mandelic acid 5% prep water som antingen baddas in med händerna eller (för maximal peelingeffekt) hälls på en bomullsrondell och dras över ansiktet.

Steg 3. 7-skin method.

Jag har skrivit om den tidigare och fortsätter att rekommendera den starkt för alla som behöver en extra boost av fukt och lyster och vill få en riktigt mjuk och plumpad hud. Här rekommenderar jag klairs supple preparation facial toner.

  1. Häll några droppar på en bomullsrondell och torka av ansiktet
  2. Häll några droppar i handflatan och arbeta upp en värme genom att dra handflatorna mot varandra, massera och klappa sedan in tonern i hela ansiktet. Vänta 2 minuter och gör om igen 7 gånger.

Steg 4. Essence

För att ytterligare återfukta och även jämna ut hudtonen rekommenderar vi leejiham tea tree 90 essence. Denna underbara essence innehåller inget vatten utan istället trehalos som binder fukt mer effektivt (upp till 96 h). Eftersom den är tunn i konsistensen så absorberas den bättre och tas upp mer effektivt av huden än en tjockare kräm.

Steg 5. Sheetmask

För att boosta effekten av allt ovan använd en återfuktande sheetmask som jämnar ut hudtonen 1-3 gånger/vecka.

Steg 6 Fuktkräm. Använd en fuktgivande kräm som låser in fukt och näring i huden. Klairs midnight blue calming cream gör detta och förebygger även att ärr och pigmentering uppkommer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->