Koreanska hudvårdstips

K-beauty rutin för oljig hud

Steg 1- Tvätt

Börja alltid med en oljetvätt för att få bort all oljebaserad smuts. En vanlig myt är att oljetvätt ger finnar men det är faktiskt tvärtom. Följ upp med en vattenbaserad tvätt för att få bort all resterande vattenbaserad smuts. Har man oljig hud är det också viktigt att välja en tvätt med rätt pH-värde (det får inte vara för högt eftersom det då torkar ut huden, max 5,5). Nyckelorden är milda produkter som inte torkar ut utan balanserar hudens olje och fuktnivå.

gentle-black-deep-cleansing-oil_new

Klairs gentle black deep cleansing oil är mild, rengör och återfuktar

Steg 2 – Toner
Använd en återfuktande och pH-balanserande toner direkt efter tvätt så att huden inte hinner bli torr och börja producera olja.

supple-preparation-facial-toner_new

Klairs supple preparation facial toner återfuktar samtidigt som den återställer pH-värdet i huden efter tvätt

Steg 3 – Exfoliera för att få bort döda hudceller. Använd en mild peeling som gärna innehåller BHA

Steg 4 – Återfukta med lätt konsistens.
Det är viktigt att använda produkter som återfuktar bra men inte är för tunga och feta. Leejiham vita propolis ampoule ger mycket fukt samtidigt som den är lätt i konsistensen och sjunker in lätt och snabbt i huden. Den fungerar på alla hudtyper och är framförallt bra för acnebenägen hud.

Steg 5 – Lås in all fukt.
Med hjälp av en fuktkräm låser du slutligen in den fukt du tillfört. klairs rich moist soothing cream innehåller inga starka ingredienser, inga parfymer, parabener eller färgämnen och funkar året runt!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->