Koreanska hudvårdstips

5 sätt att få en naturlig lyster i huden med hjälp av en ampull

En ampull är en högtkoncentrerad kräm som inriktar sig på olika problemområden såsom fina linjer, slöhet, grov hud och för att ge huden en naturlig lyster! De kommer ofta i små förpackningar med tack vare dess höga koncentration behövs oftast bara en eller två droppar till hela ansiktet.

Här ger vi dig 4 tips på hur du kan använda en ampull för att få naturlig lyster i huden!

1. Använd ibland en ampull istället för ett serum efter tvätt och toner. Avsluta med en fuktkräm. Är din hud i behov av extra mycket vård kan du även använda ampullen strax innan ditt serum. Tänk alltid lättast konsistens först och avsluta med tjockast konsistens.

 LJH vita propolis ampoule ger huden omedelbar lyster, jämnar ut hudtonen, återfuktar och förnyar hudcellerna

2. Blanda i några droppar i din fuktkräm. Eftersom ampuller ofta har mycket fuktighetsgivande ingredienser i sig kan det vara bra att blanda i några droppar i din dagliga fuktighetskräm om du känner att du är extra torr (vanligt på vintern) och behöver mer fukt än vanligt. Vakna nästa dag med en strålande och återfuktad hud!

 

3. Blanda med din foundation eller bb-cream. Ett vanligt trick som används av koreanska make-up artister är att blanda i några droppar ampull i sin foundation för att få den där naturligt återfuktade huden med lyster (”gwang” på koreanska). Det är också ett bra sätt att se till så att din foundation och hud inte blir torr under dagen. För att få lite extra lyster på ställen som är fina att ”highlighta” kan man dutta lite ampull på övre toppen av kinderna och under ögonbrynen. Det ger en mer naturlig lyster än vad en highlighter gör

 

4. Avsluta din sminkning med hudvård! En annan koreansk make up hemlighet är att värma upp ett serum eller kräm mellan händerna och försiktigt pressa in i huden efter sminkning för att ge en naturligt frisk lyster. Eftersom ampuller är så lätta i koncistensen funkar de alltså minst lika bra för att få en naturlig ”gwang” lyster efter din sminkning.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->