Koreanska hudvårdstips

Ansiktsvård i duschen

1. Dubbeltvätta. 

Innan du går in i duschen, massera in din oljetvätt med små cirkelrörelser I hela ansiktet. Väl i duschen använder du varmt vatten (mer åt det ljumna hållet än hett) och fortsätter att massera i små cirklar så att oljan får en mjölkig konsistens. Använd sedan en vattenbaserade tvätt (skumtvätt eller geltvätt) och arbeta upp ett skum, skölj med ljummet vatten.  Avsluta med att skvätta lite kallt vatten i ansiktet och lägg genast på toner för att låsa in fukt

För att läsa mer om den koreanska dubbeltvätten gå till K-Beauty för nybörjare i den övre menyn. 
2. Lermask i duschen.
Det har länge varit en trend i Korea att använda lermasker i duschen för att undvika att de torkar hela vägen in till huden. Det beror förstås lite på vilken typ av lermask du har (de senaste lermaskerna från korea är så milda att de inte torkar hela vägen in på huden utan hålls lite fuktiga hela tiden). Passa på att lägga en hårinpackning medan du väntar på att lermasken ska göra sitt jobb!

3. Exfoliera.

Använd din peeling i duschen och slipp allt kladd! 

Tänk på att inte låta duschvattnet bli för hett, det kan torka ut huden och minska hudens elasticitet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->