Koreanska hudvårdstips

Hur man bäst förvarar hudvårdsprodukter

Här kommer några tips på hur du bäst hanterar dina hudvårdsprodukter!

  1. Lagra allt från direkt solljus – solljus minskar nämligen produktens hållbarhet. Notera att detta gäller särskilt för produkter som innehåller ingredienser som är känsliga såsom till exempel vitamin C, retinol, och bensoylperoxid. Förvara därför dina produkter i ett skåp, låda, eller lockförsedda låda. Om du vill ha med dig produkter i handväskan rekommenderar vi att först placera dem i en nessecär med blixtlås för att ytterligare skydda dem från ljus.
  2. Förvara saker utanför badrummet. Värme och fukt förkortar livslängden på hudvårdsprodukter, kosmetika och även parfymer. Det kan därför vara en bra ide att placera ett förvaringsskåp strax utanför badrummet, så det är lätt att komma åt, men ändå utanför värme och ånga från badrummet.
  3. Produkter som bör lagras i kylskåpet. Ekologisk hudvård bör förvaras i kylen. Detta förhindrar mögel och ger en längre hållbarhet.En bra tumregel är att en produkt utan konserveringsmedel bör förvaras i kylskåp. Andra produkter som kan vara bra att ha i kylen är lugnande masker eller krämer, kyla gör att blodkärlen drar ihop sig och minskar rodnad och inflammation.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

-->