Uncategorized

Morgonrutiner, depression, noll lust och hur man ska tänka om sig själv

God….morgon kan vi inte skriva när klockan är 12.00 men god förmiddag kära ni!
Hoppas att allt är bra med er?
Här är allt jätte bra. Idag i alla fall. Det är väl märkligt hur man kan känna sig så olika från dag till dag?
Men just nu känns det som de flesta varit inne i sina små bubblor ett tag där livet egentligen rullar på bara, tills solen kom fram för några dagar sedan. Då kände man verkligen vilken björn man varit och helt plötsligt tog sig ur sitt ide.

Jag har under en tid känt NOLL inspiration, hunger eller genuin lycka vilket är otroligt jobbigt att behöva känna. Men ibland blir det så, för mig har det alltid varit att jag hjälper mer än gärna alla i min omgivning som jag älskar till att må bra och lurat mig själv med att ” mår de bra så mår jag bra” . Lite så är det definitivt, men hur ska de kunna må bra om inte jag mår bra?

Viktigast av allt i ditt liv är DU. Du är den enda som du kommer behöva umgås med 24/7 och den du tillslut kommer dö med. För alltid så kommer DU vara den mest viktiga personen i ditt liv.
Se till att själv må bra för att sedan kunna hjälpa andra…

Det har jag lärt mig denna hösten/vintern. Först kände jag att det känns väldigt själviskt att tänka så. För genuint så bryr jag mig så mycket om personerna runt mig att jag många gånger glömmer fråga hur jag själv mår.

Livet slår alla. Alla har sina problem att ta itu med. Alla…likaså DU. Våga ta itu med dig själv och dina problem också istället för att göra en genväg och hjälpa andra med deras. För jag lovar dig, de klarar det, det du kan göra är att vara en fin stöttepelare och vara den varma kramen som behövs. Du behöver inte lösa någon annans problem, för problem kommer hela tiden, de är bara så livet är oavsett om vi vill eller inte.

Mitt problem har jag kommit på har varit att våga prata om mig själv, med mig själv.
Hur ska jag då kunna göra det med någon annan? När jag bara suddar ut allt och bara -aja det lotsas vi som det aldrig hänt”

Inte så enkelt va? – eller det kan jag svara på haha, NEJ det är inte enkelt. OCH det är inte enkelt att inse heller för den delen.

Det är inte heller enkelt när allt i en klump från ovan slår ner en på marken och tvingar en tillslut att börja fundera och tänka lite. ”Hur kan det komma sig att jag inte mår bra? Noll motivation, inspiration, vill inte umgås, vill inte det, vill inte det…..” Jo för allt grundar sig i undantryckta känslor som någon gång måste ut. Jobbigt när allt kommer samtidigt. Så nästa gång ska jag bli bättre på att prata med mig själv om vad som händer i min omgivning, om hur jag mår och hur jag känner för de saker som händer mig.
Ska du också bli bättre på det? För tror många känner exakt samma sak. Och det jobbigaste är att inte veta varför. Fråga dig själv varför och verkligen fundera så tror jag du tillslut kommer på det.

Sluta slå på dig själv. Allt är inte ditt fel.
”vad du är dålig på att höra av dig?” – jasså? Jag har inte fått samtal från dig heller?
” varför tittar du aldrig förbi?” – Jadu, varför är din bil aldrig utanför min dörr?
” Gud vad jobbig du är, måste du fota allt?” – ja, i med det är mitt jobb och jag tjänar pengar på det så kanske jag måste. Varför måste du gå till ditt jobb varje dag, vad tråkig du är

Alltså listan kan fyllas på i oändligheter.
Innan gjorde jag allt som tillfredsställde alla andra. Körde land och rike runt för att träffa alla, ringde alltid alla för att se hur de mår, träffade folk konstant och hade knappt tid för att göra mitt jobb för när de var tillgängliga så såg jag till att jag var tillgänglig.
MEN det är inte deras fel, varför? För jag vande de vid att det är så. För JAG fick dåligt samvete om jag inte gjorde det. Men när jag helt plötsligt slutade så undrar de ju varför? Helt plötsligt var vi tvungna att möta halvvägs. Känns lite mer fair va?
Det har jag kommit på nu. Ibland får jag fortfarande dåligt samvete för massvis av saker MEN då pratar jag med mig själv och säger – varför är det mitt fel? Det är ju VÅRT fel? Så jag ska inte ha dåligt samvete.

Du är speciell, det finns bara EN version av dig. Ta hand om dig och var rädd om dig själv. Du ska orka med dig själv ett bra tag till förhoppningsvis. Och var rädd om dina vänner och ta hand om varandra. Alldeles för många tar varanda för givet idag. DON´T .
DU är speciell och de runt dig likaså….

MATKUL MED ELIN HAGBERG

Tänkte att i nästa youtubeklipp som kommer upp så ska vi ju självklart snacka om era kommentarer men tänkte att vi gör en mer vlogg typ, där jag pratar lite om morgonrutiner och sätt att tänka för att få sig själv mer positiv , vad tycker ni om det? Skulle det vara kul? 😀

PUSS på er

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply