Drangelska Ridinstitutet Drangelskan Unplugged

Det rätta beslutet

IMG_1096Ibland är det rätta beslutet inte det lätta beslutet. Vår underbara, älskade häst Indigo var framhovar jag fattade tag om en midsommarnatt 2003 i en försommarvacker hage. Så hjälpte jag honom till livet för 13 år sedan. En knäskada med mycket dålig prognos på en häst som varken kan eller vill vara konvalescent gör att jag har valt att ta mitt hästägaransvar och bokat gårdsavlivning för min älskade vän. Det är med tungt hjärta men med vissheten att det är för hans skull som jag väljer detta. Han har så ont. Han är fast besluten om att inte vika ner sig som den viking han är. Och jag är fast besluten om att han ska få gå med flaggan i topp medan hans smärtor ännu inte har förändrat hans personlighet alltför mycket eller fått honom att sluta äta eller något liknande. Tårarna rinner när jag tänker på det. Men jag försöker fokusera på att jag har gett honom ett bra liv och aldrig tummat på hans välbefinnande. Vi har rättat allting efter honom. Eller som Paulo Bastos sa en gång: ”Det är tur att han är hos dig, annars skulle han ha fått så mycket stryk och det hade inte heller hjälpt”. När stunden är inne ska jag stå tätt intill dig och vara dig nära till ditt sista andetag.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malin
  30 oktober, 2016 at 21:36

  ❤️
  Fina ord som får tårarna att trilla. Älskade Indigo.

 • Reply
  Ulrika
  31 oktober, 2016 at 05:28

  Det är svårt att skiljas och ännu svårare att ta beslutet. Modigt och vackert och så sorgligt.

 • Leave a Reply