Drangelskan Unplugged

Tänk om hästar kunde tala

ska%cc%88rmavbild-2016-09-22-kl-10-20-58Jag känner många som vill veta vad deras hästar säger. Detta fascinerar mig också. Jag har provat det. Det är ett tag sedan. Kanske 20 år sedan sist. Efter några besök så kände jag att jag faktiskt redan visste allt vad de sa. Det kanske låter förmätet men så var det. Jag vet vad mina hästar säger till mig.

Vet inte mer än vi

Jag vet att de inte själva vet hur de ska bli friska och inte heller vad de lider av. Lika litet som vi vet det. Eller de, liksom vi vet det i större eller mindre utsträckning. Jag kan veta att jag har ont i ryggen och ändå inte veta varför. Jag kan också veta att jag har ont i ryggen och veta varför och ändå inte göra vad som krävs; träning för att inte ha ont. För att det är lättare initialt att inte göra träningen när andra saker pockar på min uppmärksamhet. Däremot vet de hur det är att vara i nuet. Men det är en annan blogg.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-22-kl-10-20-16

Ser vad de känner

Om det är något som stör mina hästar så ser jag det. Om de fryser, får för lite mat, inte trivs i sin box, behöver vara ute längre i hagen, är rädda för något eller inte förstår arbetsuppgiften eller har ont i magen. Jag lyssnar ständigt på dem. Försöker urskilja vad som är deras behov och mina. Men skulle jag vilja att mina hästar kunde prata? Jag som älskar att vara med mina hästar i naturen och njuta av naturens ljud. Jag skulle inte vilja småprata med mina hästar.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-22-kl-10-23-06

En talande Indigo

Och om Indigo, särskilt Indigo kunde tala så är det just det han skulle göra precis hela tiden och han skulle säga saker som; mat, mat, mat. Och eftersom han är omättlig när det gäller att gosa och hänga tillsammans och samtidigt är rastlös så skulle det låta så här när han står i boxen. Gosa, mat, ut, ut, ut, täcke på. Och när jag släppt ut honom så skulle han säga, av, av med täcket, och in, in, in och mat, mat och gosa. Och så skulle han hålla på. Oavbrutet. När han inte säger, var är Taboo, var är Taboo? Och det skulle vara sånt tjatter på honom så att jag är glad att han bara säger det med sitt kroppsspråk. De andra hästarna i stallet skulle klaga högljutt. Och vi skulle inte få någon stallplats mer. Nånsin.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Malin
  23 september, 2016 at 16:36

  Vilken träffande och klockren beskrivning av Indigo, och vilken talande bild för hans personlighet! 🙂

  • Reply
   Christina Drangel
   26 september, 2016 at 10:19

   Har ju övat några år. 13 år sedan jag tog tag i hans framhovar och hjälpte honom ut i dagsljuset..

  Leave a Reply