Drangelskan Unplugged

Deltagare till fots från när och fjärran

Deltagare till fots kom från när och fjärran. Kvällarna var långa och vi skrattade och lärde och lyssnade på varandra och delade varandras bekymmer och gladdes åt varandras framsteg. Det var en alldeles särskild stämning kring kurserna. Många red upp för provet och blev riddare. På somrarna var vi hela vägen till Danmark för att delta i Sommarakademin på Stengården hos Gitte och Christian Gjersoe. Där var det uppvisning med många olika inslag. Minns särskilt sommaren när jag var nere med Aureolo och vi red en uppvisning tillsammans med undebara Birgitta Järnåker. Hon på marken i martial Arts och jag till häst i Gittes mammas vita gardiner, som gick ända ner till marken.

Humor och glädje

Det var inte bara allvarliga klassiska inslag utan också humor. En sommar klädde vi ut oss eller snarare av oss och målade kropparna och precis i slutet av ett allvarligt nummer så dansade jag och Hanna Engström och något stackars barn på gården som vi tvingade att vara med endast iförda bikinis, med kroppsmålning och frukter hängandes. Men det var för minst tio kilo sedan och tack och lov innan facebook och youtube. Annars hade jag varit förevigad där, Gud förbjude!

Sabelfäktning

Vid dessa sommarakademier så tältade vi, minna att Ronny, Hannas man hade ordnat ett militärtält som vi bodde i och barnen mina var med och sambon. Det var grymt roligt! Eftersom fäktningen är en viktig del av ridningen på den gamla tiden så beslutade jag mig för att ta upp det för att skola kroppen. Så träffade jag Steven Slaven som inte bara blev min fäktlärare utan också min sambo i några år. Det var fantastiskt att fäkta sabel! Jag upplevde att det förbättrade min ridning med säkert 20-30 %. Man lär sig både att kontrollera sin kropp och sitt sinne. Jag fäktade både med höger och vänster och tog mig faktiskt så långt som en bronsmedalj i nordiska mästerskapen. Jag som inte tävlade längre!

Knöt ihop mitt tyska och svenska liv

Det var också otroligt roligt att ha det här samarbetet som knöt ihop mina många år i Tyskland och mina bekantskaper där med mitt liv här i Sverige och min väninna i Danmark. Det var ett enormt flow helt enkelt av glädje och engagemang.

Bents fru Silke var mycket genomtänkt och uppmuntrade sin man att skriva böcker. Så kom ganska raskt två böcker ut på den tyska marknaden. Jag kände att de var oerhört viktiga för att förstå konceptet så jag bestämde mig som nyskild med två små barn för att starta ett bokförlag. Efter att jag lagt barnen så satte jag mig att översätta böckerna från tyska till svenska och ge ut dem på eget förlag och även distribuera dem själv. Det blev många timmar i natten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply