Snygg makeup och de senaste trenderna av Sara Stenevad –  Stylist, makeupartist och skönhetsredaktör på Blogozine.se

Lite makeuphistoria – Urban Decay

1996 grundades Urban Decay av Sandy Lerner (som faktiskt var med och grundade Cisco Systems, lite kuriosa). Hon gjorde det inte ensam utan med på tåget var även hennes affärspartner Pat Holmes, David Sower och inte minst Wende Zomnir, en konstnärlig visionär med ett brinnande intresse för makeup. Med Urban Decay ville man ge marknaden mer edge och avantgarde. Vid den här tiden, ansåg Sandy, fanns bara rosa och beige i beautydiskarna och hon ville ha mer valmöjligheter. Man började med att mixtra och blanda till mer icke traditionella färger med namn såsom "Acid Rain", "Roach" och "Smog". Urban Decay är nog mest kända för deras "Naked"-paletter med snygga och användbara färger i varje palett. Kult sedan 2010 och efter den första har ytterligare två "Naked"-paletter släppts. Urban Decay har också en Vegan serie där inga produkter innehåller några ingredienser som kan härröras till djur. L´Oreal äger sedan 2012 märket efter att ha köpt det från LVMH. Här är en sneakpeak av Urban Decays Festival Makeup för sommaren 2015. Med på köpet får ni lite tips för hållbar makeup: Klicka här   naked ud     Bilder från Urban Decay

Leave a Reply